L'Ajuntament fa públic quines instal·lacions arranjarà el 2013

Es faran diferents actuacions en pavellons municipals, i se substituirà la gespa artificial del camp de futbol-7 i s'arrenjarà el paviment i la tanca perimetral de la pista esportiva de la ZEM Jaume Tubau

L'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat ha detallat en el Consell Sectorial d'Esports d'aquest dilluns, 10 de desembre, quins són els diversos arrenjaments (partida d'inversions) que té previst fer el 2013. Hi ha una partida reservada de 400.000 euros, segons l'avantprojecte del pressupost 2013 de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament, per fer diferents actuacions en els pavellons municipals, tot i que aquesta àrea no ha definit quins són els equipaments que s'arrenjaran.

Aquests diners han d'arribar d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, amb els que inicialment Mercè Conesa va fer públic la construcció d'un nou pavelló esportiu a Sant Cugat, que no es farà. També se substituirà la gespa artificial del camp de futbol-7 de la ZEM Jaume Tubau (114.000 euros) i s'arrenjarà el paviment i la tanca perimetral de la pista esportiva de la ZEM Jaume Tubau, que habitualment utilitza el Patí Hoquei Club Sant Cugat.

Un 84% del pressupost de l'àrea d'esports és de concessions
També segons aquest avantprojecte del pressupost 2013 de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament, el pressupost ordinari de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de la ciutat és d'1.230.943,55 euros, el que significa un 5,4% menys que al 2012, amb 1.300.566,36 euros. D'aquest, un 84% del pressupost és de concessions, un 9,1% és de subvencions a clubs esportius, i un 6,85% són despeses diverses.

Les concessions (Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) i gestió de sis instal·lacions esportives municipals) suporten un pressupost d'1.035.040,92 euros. Les subvencions de l'Ajuntament són de 111.620 euros, per als clubs esportius del municipi, el conveni amb el Club Muntanyenc Sant Cugat, escoles públiques i instituts, i altres subvencions directes (amb una partida de 3.000 euros). La partida de despeses diverses (abans destinada a activitats puntuals de les entitats esportives) és de 84.282,63 euros, que inclou el lloguer d'instal·lacions esportives (escola Europa i obrir el Pavelló 3 els diumenges a la tarda), manteniment i adquisició de material fungible.

La partida reservada per a despeses diverses augmentarà un 65,9%
Respecte el pressupost del 2012, la partida reservada per a despeses diverses augmentarà un 65,9%, el capítol d'inversions baixarà un 32%, com també ho faran les subvencions (-11,7%) i les concessions (-8%).
Quant al capítol d'inversions, el pressupost per aquest 2013 és de 514.000 euros, un 32% menys que al 2012 (760.305, 60 euros).

El Consell Sectorial d'Esports, que s'ha allargat per espai d'una hora i mitja i que s'ha celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament, ha estat presidit per Xavier Tizón, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb la presència de diferents partits polítics. Hi han participat tretze clubs esportius de Sant Cugat (entre els quals la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat), les empreses Teampartners i Paidos, una escola (Àgora), i un representant del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Actuacions que s'han fet aquest 2012
L'àrea d'Esports de l'Ajuntament també ha repassat quines han estat les diferents actuacions que s'han fet aquest 2012. S'ha instal·lat la gespa artificial al camp interior de la pista municipal d'atletisme a la ZEM La Guinardera i s'han fet diferents arranjaments, com l'instal·lació de proteccions (elements encoixinats) en parets, portes, columnes i porteries a la pista del gimnàs de l'escola Catalunya (aquesta obra va acabar el divendres 7 de desembre després de dues setmanes de treballs); a les piscines d'estiu (als vasos i a l'interior de les piscines); a les Pistes Municipals de Petanca del Parc de la Pollancreda, i xarxes de protecció al Camp Municipal de Futbol de Can Magí.

La pròxima actuació, al Camp Municipal de Futbol de Can Magí
La primera actuació en matèria d'inversions que es farà és la substitució de la gespa artificial afectada del Camp Municipal de Futbol de Can Magí per culpa de les arrels dels pollancres dels voltants d'aquesta instal·lació municipal. Amb tot, segons l'àrea d'Esports, ja s'ha fet alguna intervenció com injectar un verí a les arrels dels pollancres per evitar que es colin en la superfície del terreny de joc. Les obres estan previstes que comencin el dissabte 22 de desembre i, segons l'Ajuntament, haurien de finalitzar el dissabte 12 de gener.

La presidenta de la Coordinadora, crítica
L'encara presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, Lourdes Llorente, ha explicat després del Consell Sectorial d'Esports, en declaracions al TOT Sant Cugat, que "com sempre, m'he quedat amb ganes de més". Llorente ha destacat que en el consell "segueix sense funcionar el més bàsic, que és que sigui un òrgan realment consultiu. De tot el que s'ha exposat en el consell, cap de les actuacions que s'han fet ha estat a partir d'una consulta feta en el consell o consensuada".

Maurici Benito, nou vicepresident del Consell Sectorial d'Esports
Maurici Benito, representant del Club de Rugby Sant Cugat, és el nou vicepresident del Consell Sectorial d'Esports, en substitució de Liliana Pucci, que ha deixat el seu càrrec perquè ja no treballa en la secció de boccia d'ASDI (Associació Pro Disminuïts Físics i Psíquics) de Sant Cugat. Així s'ha aprovat en el Consell Sectorial d'Esports en la que ha estat l'única candidatura que s'ha presentat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem