La Coordinadora demana a La Farga i al Viaró que els cedeixin instal·lacions

La plataforma farà arribar una carta en aquestes escoles en la que els hi demanarà que cedeixin les seves instal·lacions als clubs de la ciutat mentre no estiguin construïts els dos nous pavellons

La Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat enviarà una carta als directors de les escoles concertades La Farga i Viaró on els hi demanarà que aquests cedeixin les seves instal·lacions esportives als clubs de la ciutat mentre no estiguin construïts els dos nous pavellons que l'Ajuntament han de fer a la ciutat.

En el document, la Coordinadora detalla que aquestes escoles "disposen d'instal·lacions òptimes per desenvolupar la pràctica de l'esport i el que els hi demanem és poder-ne fer ús algunes hores a la setmana, en l'horari que decideixin per tal que no interfereixi en el funcionament ordinari del centre".

En aquesta mateixa línia, la carta destaca que "en el nostre estat actual de necessitat de pistes seria de gran ajut poder comptar amb les seves instal·lacions tenint en compte que seria només durant un període de temps limitat, una o dues temporades, ja que l'Ajuntament està construint un nou pavelló i en té planificat un altra".

El Thau i l'Europa, un exemple a seguir

"Des de fa anys, hi ha clubs de la ciutat que lloguen pistes a l'escola Thau fora del seu horari escolar i, conjuntament amb l'Ajuntament, també disposem d'algunes pistes a l'Europa International School. Fins i tot, dins del conveni amb l'Ajuntament i el Centre d'Alt Rendiment (CAR), disposem d'algunes hores de pistes al CAR. Tot plegat insuficient donat el gran nombre d'infants i joves que volen practicar algun esport a la nostra ciutat", concreta la missiva.

L'escrit especifica que "actualment hi ha nens i nenes que els dies de pluja no poden entrenar i durant tot l'any ho fan en pistes de ciment descobertes, en molts casos no del tot adients i amb major risc de provocar lesions als jugadors i jugadores".

L'ajuntament n'està al corrent

Segons la plataforma esportiva, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ja ha estat informat d'aquest pas que s'ha decidit a fer la Coordinadora. "De fet –assenyala Mònica Mateu, presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat-, alguns clubs ja han treballat aquesta iniciativa en els darrers anys amb l'Ajuntament i amb escoles. Es van fer moltes reunions, però no es va poder avançar".

Mateu: "Hi ha clubs en situacions molt precàries"

Mònica Mateu ha assenyalat, després de la sessió de treball, que s'ha pres aquesta decisió "pel gran dèficit que pateix la ciutat en aquests moments pel que fa a instal·lacions esportives i, sobretot, a pavellons. Hi ha molts clubs que estan treballant amb unes condicions molt precàries. La Coordinadora fa una crida a la solidaritat d'algunes escoles que disposen de pavellons per poder-hi entrenar. El pavelló de la ZEM La Guinardera potser no el tindrem ni el pròxim curs ni el vinent".

Aquest ha estat un dels punts que s'han tractat en l'última reunió de la Coordinadora, que s'ha feta aquest dilluns, 18 d'abril, a la seu de la Unió Ciclista Sant Cugat.

Gratuïtat del lloguer dels casals

La plataforma esportiva també demanarà a l'Ajuntament de Sant Cugat que els casals de Setmana Santa, estiu i Nadal que organitzen les entitats l'Ajuntament no els cobri el cost del lloguer de la instal·lació.

I la jornada multi esportiva?

Tampoc en aquesta trobada s'ha pogut tancar el dia i el lloc on la plataforma esportiva vol organitzar una jornada multi esportiva a l'estiu.

La premsa no hi podria tenir accés

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, hi ha representants d'alguns clubs de la Coordinadora que no veuen amb bons ulls que els mitjans de comunicació assisteixin en les sessions de treball de la Coordinadora, fet que durant quinze anys ha fet el TOT Sant Cugat.

La pròxima reunió de la plataforma esportiva es farà el 9 de maig (20 hores), en la que es podria entrevistar amb representants del Partit Popular (PP) de Sant Cugat, com fa uns mesos ja ho va fer amb ERC-MES.

Els 9 clubs que han participat d'aquesta trobada han estat la Penya Blaugrana Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, l'Olimpyc Floresta FS, el Futbol Sala Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat, el Club Karate Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat, i el Qbasket Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem