La russa Marta Paigina guanya el torneig internacional de tennis femení

La jugadora de 18 anys s'ha adjudicat el 13è Open ITF ACV Ciutat de Sant Cugat superant en la final la sèrbia Olga Danilovic, jugadora que entrena el santcugatenc i exjugador professional Alex Corretja

La russa Marta Paigina, de 18 anys, s'ha adjudicat el 13è Open ITF ACV Ciutat de Sant Cugat de tennis femení, aquest dissabte, 4 de novembre, al Club Tennis Natació Sant Cugat. En la final, Paigina ha superat per 2 sets a 1 (6-2, 4-6 i 3-6) a la sèrbia Olga Danilovic, jugadora que entrena el santcugatenc i l'exjugador professional Alex Corretja, també ambaixador d'aquest campionat internacional. El partit, que han seguit prop de 200 persones, ha durat més de dues hores de joc. Amb aquest triomf, Paigina s'ha endut uns 3.000 dòlars i Danilovic, uns 1.800.

Marta Paigina, que entrena el prestigiós entrenador holandès Eric Van Harpen, ocupa la posició 346 al rànquing de la WTA i en els últims tres anys ha guanyat 13 títols del Circuit ITF. Per la seva banda, la jugadora júnior Olga Danilovic, que viu a Sant Cugat i entrena amb Alex Corretja al CTN Sant Cugat, només té 16 anys i el 2016 va guanyar el Roland Garros en dobles en la categoria júnior. En aquests moments és 467a al rànquing de la WTA i ha participat en aquest torneig gràcies a un wild card (invitació) de l'organització.

25.000 dòlars en premis en metàl·lic

La sèrbia Olga Danilovic ha guanyat el primer set, però ha acabat perdent la final del torneig. FOTO: Lali Álvarez

El Club Tennis Natació Sant Cugat ha organitzat aquest torneig del dissabte 28 d'octubre al dissabte 4 de novembre. Es tracta d'un torneig del Circuit ITF Femení de la federació internacional de tennis, amb 25.000 dòlars en premis en metàl·lic i que dona punts pel rànquing WTA. En aquest torneig, que anteriorment ja s'ha disputat en diferents edicions en categoria femenina, hi han jugat tennistes de primer nivell com Garbiñe Muguruza, el 2011, i Carla Suárez al 2005.

La final ha comptat amb la presència d'Albert Mendoza, representant de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i cap de relacions externes del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; Dani Laga, coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona; Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Javier Moreno, vicepresident institucional de la Federació Catalana de Tennis; Rafael Ferradans, director general de l'empresa ACV, patrocinador principal del torneig; Alex Corretja, extennista d'elit; Toni Lloret, president del Club Tennis Natació Sant Cugat, i Quico Costa, gerent del CTN San Cugat.

Luisa Stefari-Renata Zarazua guanyen els dobles

Jugadores, autoritats i recull-pilotes. FOTO: CTN Sant Cugat

La final de dobles, que s'ha jugat aquest divendres, 3 de novembre, l'ha guanyat la parella Luisa Stefari (Brasil)-Renata Zarazua (Mèxic), caps de sèrie número 1, que han derrotat a la catalana Guimar Maristany i la sèrbia Olga Danilovic, per 6-1 i 6-4. Les campiones s'han embutxacat 1.000 dòlars, i les subcampiones, 500.

Durant aquest 2017, a l'Estat espanyol se celebraran 11 torneigs 25.000 dòlars femení, i d'aquests, només 3 es faran a Catalunya. A banda del CTN Sant Cugat, ja se n'han jugat dos al CT Lleida i al CT La Bisbal (Girona), al maig.

L'empresa ACV, amb seu a Mataró, és el patrocinador principal del torneig, que també compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Cugat, i les federacions catalana i espanyola de tennis, entre altres patrocinadors i col·laboradors, com el TOT Sant Cugat.

Dos actes paral·lels

A banda de la competició, el CTN Sant Cugat ha organitzat dos actes paral·lels. El primer es va celebrar el dissabte 21 d'octubre, a la plaça del Rei, en un torneig de mini tennis en el que hi van participar els quatre clubs de tennis de la ciutat, el Club Esportiu Valldoreix, el Junior FC, el Set Ball Tennis i el CTN Sant Cugat. També es va fer un clínic adaptat en cadira de rodes. D'altra banda, el dimecres 1 de novembre es va fer una exhibició i clínic de tennis adaptat en cadira de rodes i blind tennis, en col·laboració de la Federació Catalana de Tennis, al CTN Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem