Les activitats paral·leles dels CPISRA World Games de Sant Cugat

l’assemblea de la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA) se celebrarà a Sant Cugat

Per segona vegada consecutiva, l’assemblea de la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA) se celebrarà a Sant Cugat. L’última sessió es va fer el 2016, també a la nostra ciutat. L’assemblea es farà el dimecres 8 d’agost al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb representació dels 30 països que participaran en aquests jocs mundials.

Durant els CPISRA World Games 2018, Sant Cugat serà l’escenari, també, d’un programa farcit de jornades de formació i tecnificació. És el cas, per exemple, del Proud Paralympian, un programa impulsat pel Comitè Paralímpic Internacional que fomenta el creixement del coneixement dels atletes paralímpics a través de les vivències i experiències d’altres atletes paralímpics amb un bagatge important al darrere. L’objectiu del programa Proud Paralympian és el d’ajudar als atletes durant i després de les seves carreres esportives per aconseguir l’excel·lència en temes com la gestió de les xarxes socials, la salut o els drets humans. Un dels líders formadors que hi haurà a Sant Cugat és el nedador paralímpic basc Richard Uribe. Es tracta del nedador amb paràlisi cerebral amb millor palmarès del món. Les formacions es desenvoluparan a l’Ajuntament de Sant Cugat, del 8 a l’11 d’agost.

També hi haurà un campus de tecnificació dels 3 esports en desenvolupament que hi ha als CPISRA Wolrd Games, que són la boccia, el futbol femení i l’eslàlom amb cadira de rodes. En aquests esports, els dos primers dies, el 8 i el 9, no es farà competició, sinó que hi haurà un campus de millora tècnica pels esportistes que hi participen. Tindrà lloc a les mateixes instal·lacions on cada esport acabarà competint.

Finalment, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals encapçalà les conferències d’eslàlom amb cadira de rodes que es faran del 7 al 9 d’agost en diferents emplaçaments, que  s’emmarquen dins el programa Erasmus + que lidera la FECPC pel desenvolupament d’aquest esport a Europa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem