Sant Cugat Esport FC-Junior FC, el derbi de dos equips molt ambiciosos

Es juga aquest diumenge, 18 d’octubre, a les 12 hores, a la ZEM Jaume Tubau. El Junior FC és cinquè amb 11 punts, a tres punts del líder, i el Sant Cugat Esport FC, vuitè amb 9 punts

El primer dels dos derbis santcugatencs de futbol entre el Sant Cugat Esport FC i el Junior FC es disputa aquest diumenge, 18 d’octubre, a les 12 hores, a la ZEM Jaume Tubau. El segon enfrontament es jugarà el dissabte 12 de març a les instal·lacions del Junior FC, en la 24a jornada de lliga del grup 3 de Segona Catalana. Llavors faltaran onze jornades perquè acabi el campionat.
Aquest serà un derbi atractiu perquè l’objectiu de tots dos conjunts per aquesta temporada 2015-2016 és ocupar la part alta de la classificació.

El Junior FC és qui arriba millor classificat en el derbi. És amb 11 punts, a només 3 punts del líder, el CD Fontsanta-Fatjó, a 2 punts del segon, la UD Gornal, i a només un punt de l’Espluguenc FA i la UD Marianao Poblet, tercer i quart respectivament.  El Junior FC compta amb un balanç de 3 victòries, 2 empats i 1 derrota.

El Junior FC, en bon moment

L’equip que des del 28 de març dirigeix Hans Schönhöfer arriba en el millor moment de la temporada, amb un balanç de dues victòries consecutives i un empat. En les dues últimes jornades de competició, el Junior FC s’ha imposat a la UE Torrelles (2-0) i a la UD Unificación Bellvitge (0-2).

Lluny del Junior FC, els blau-i-negres han guanyat dos partits, als camps de l’AE Moja (0-2) i la UD Unificación Bellvitge (0-2), i han perdut (1-0) al terreny de joc del líder, el CD Fontsanta-Fatjó de Cornellà de Llobregat.

Hans Schönhöfer creu que “serà un partit igualat, amb dos equips ben col·locats al terreny de joc i amb poques concessions al contrari. L’equip que marqui primer tindrà un avantatge important per guanyar el partit”. També ha assenyalat que “el nostre equip està integrat, en bona part, per jugadors de Sant Cugat o formats en les categories de formació del Junior FC i, això, sense cap mena de dubte, de cara al derbi té un factor emocionant molt gran. Ho hem de saber gestionar bé”.

Schönhöfer: "Hem demostrat que estem al nivell dels millors"

Schönhöfer es mostra del tot orgullós del balanç del seu equip en les sis primeres jornades de lliga: “El balanç és excel·lent. Amb el nostre joc hem demostrat que estem al nivell dels millors equips del grup. Estic molt content amb el treball i el rendiment dels meus jugadors. El nostre objectiu és que l’equip estigui a la part alta de la classificació”. El derbi, pel Junior FC, arriba en un bon moment: “Portem una línia ascendent i fora de casa estem jugant bé”, explica el tècnic. Respecte el Sant Cugat Esport FC, Schönhöfer ha detallat que els vermell-i-negres “tenen algun davanter interessant”.

El Junior FC té les baixes del defensa Víctor Torras, per motius personals, i el lesionat Sergio Romero, davanter.

Tres jornades sense guanyar

El Sant Cugat Esport FC és 8è en la taula, però a tan sols dos punts del Junior FC. Ambdós conjunts només han perdut un partit en sis jornades al campionat. Precisament, el Sant Cugat Esport FC el va perdre en l’última jornada, el dissabte 10 d’octubre, al camp del CE Òdena (1-0), conjunt que llavors era 17è i penúltim amb només 1 punt.

El Sant Cugat Esport FC, que diumenge estrenarà la nova samarreta del centenari, no ha guanyat cap dels últims tres enfrontaments en la lliga, amb un balanç d’1 derrota i 2 empats. Abans de caure al camp del CE Òdena, els santcugatencs van empatar dos partits seguits a casa, primer amb l’AE Prat B (2-2) i després amb la UD Marianao Poblet (0-0).

Alcaraz: "El marge de millora dels meus jugadors és molt ample"

A José Alcaraz, tècnic del Sant Cugat Esport FC des de l’1 de març, no el preocupa aquesta situació: “És cert que només hem fet 2 punts dels últims 9 possibles, però el balanç que en faig de l’equip en aquest inici de temporada és positiu. Hem incorporat catorze jugadors nous i, tot i que m’hagués agradat que el procés d’adaptació de l’equip fos més ràpid, el marge de millora dels meus jugadors és molt ample. L’objectiu és que el Sant Cugat ocupi les primers posicions en la lliga. Aquesta és la meva aposta i la del club, que aquesta temporada celebra el centenari”.

Fins al moment, el Sant Cugat Esport FC ha guanyat 2 partits, n’ha empatat 3 i n’ha perdut 1. A la ZEM Jaume Tubau, a banda d’empatar amb l’AE Prat B i la UD Marianao Poblet, també ha guanyat (3-2) la UD Unificación Bellvitge.

Un cop iniciada la temporada, el Sant Cugat Esport FC ha incorporat un catorzè jugador al primer equip. Es tracta de Ramon Montilla, que juga al mig del camp.

Per a José Alcaraz, el més important del derbi “és sumar els tres punts en joc, més enllà del fet que el rival sigui el Junior FC. Necessitem els tres punts per agafar confiança”. Per a Alcaraz, el Junior FC “és un equip que estarà a la part alta de la classificació. No tenen pressió”. “És un adversari complicat. És un bloc sòlid, els agrada el tracte per la pilota i són perillosos en jugades d’estratègia a pilota parada. Tenen dos jugadors molt bons al davant, Rafiu Abu i Mario Domingo”, ha assenyalat Alcaraz.

Per diumenge, el Sant Cugat no podrà comptar amb els lesionats Ivan Romera, Víctor Garay Pibe i Marc Capel.

Dels menys golejats

El Junior FC i el Sant Cugat Esport FC són, amb 4 i 5 gols respectivament, el segon i el tercer conjunt, amb el CD Fontsanta-Fatjó, els equips que encaixen menys gols al campionat. Els blau-i-negres han fet 9 gols i el Sant Cugat Esport FC, 7.

Per preparar aquest partit, Sant Cugat i Junior FC només han fet dues sessions d’entrenament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem