L'Ajuntament revisarà la normativa dels usos comercials

Així s'ha aprovat en el Ple Municipal del mes d'octubre

L'Ajuntament de Sant Cugat revisarà les normatives dels usos comercials en diferents zones del municipi, com ara la plaça de Lluís Millet, després que s'hagi aprovat una moció al respecte en el Ple Municipal del mes d'octubre, gràcies als vots favorables del PSC-CP, PDeCAT, ERC-MES i ICV-EUiA, Cs, la CUP-PC i els regidors no adscrits. El PP s'hi ha abstingut.

Amb tot, l'Ajuntament realitzarà un estudi d'anàlisi de l'activitat comercial en els carrers del municipi en els quals s'identifiquin els locals i els tipus d'activitat comercial o d'altre tipus que s'hi desenvolupa, que permetin observar el comportament dels carrers comercialment i detectar possibles trams en els quals hi hagi importants discontinuïtats i plantejar possibles propostes d'actuació per la millora de l'activitat comercial. Una vegada realitzat aquest estudi, l'objectiu és realitzar una modificació de l'Ordenança Municipal d'Implantació d'Usos Comercials i de plantejament de propostes per a la millora i optimització de l'activitat comercial.

El debat

El PSC, que inicialment havia presentat la moció a la qual després s'hi han afegit ICV-EUiA, PDeCAT i ERC-MES, ha iniciat el torn de paraula: "Hem d'intentar ordenar espais de la nostra ciutat que, fins ara, estaven catalogats amb una tipologia que no era l'adequada per fomentar la dinamització comercial de Sant Cugat", ha assenyalat Pere Soler, regidor del PSC. "Aquesta moció va en favor de promocionar els espais comercials de la nostra ciutat", ha afegit Soler.

Posteriorment, Maite Pérez, regidora de Comerç, ha agraït la nova versió de la proposta, ja que s'havia presentat amb una altra perspectiva en l'anterior Ple Municipal. "És un aspecte complicat. En molts dels locals de la nostra ciutat no és el propietari del mateix local qui en fa l'ús i hem de veure com podem regular les Ordenances Municipals, que cal revisar", ha iniciat Maite Pérez. "L'objectiu és tenir clar quines activitats s'estan desenvolupant avui dia i veure quins locals buits hi ha, per poder tenir un eix comercial més fort del que tenim", ha afegit la regidora.

ERC-MES, que també hi ha votat a favor, ha assenyalat que la moció té una visió "amplia" i "amb seguretat jurídica". En aquesta mateixa línia ha argumentat ICV-EUiA, en veu de la seva regidora, Roser Casamitjana: "Ens agrada el tipus de comerç tradicional del centre de Sant Cugat i hem de fer tot el possible per expandir-lo a altres barris", ha assenyalat Casamitjana. "Volem comerços que defensin els valors de la proximitat, de productes de quilòmetre 0, etc. Per això cal fer tot el possible per fomentar aquest comerç", ha afegit.

Álvaro Benejam, del PP, també hi ha dit la seva: "L'eix comercial de la regulació vigent afecta només a 5 carrers, en la que hi ha una limitació d'usos brutal", ha dit Benejam. "Des del PP respectem el dret a la llibertat d'empresa i a què cadascú pugui llogar el seu local com vulgui", ha afegit Benejam argumentant l'abstenció del seu grup en la moció.

Sergio Blázquez, regidor de Cs, ha afirmat que el seu grup votaria a favor de la moció "després de les modificacions en la moció que es va presentar al Ple Municipal anterior", ha dit.

Per la seva banda, la CUP-PC també ha votat a favor de la moció: "Apostem per dinamitzar el comerç en els barris perquè la gent no s'hagi de desplaçar fins al centre per comprar. Això també tindrà un impacte en la mobilitat. Els comerços de proximitat tenen un important efecte en les relacions veïnals", ha argumentat Lourdes Llorente, regidora de la CUP-PC.

Més mocions que s'han debatut en el Ple Municipal:

Més info: Sant Cugat reivindica l'1-O reprovant la violència policial i la situació dels presos

Més info: Debat al Ple Municipal sobre la neutralitat de l'espai públic, convivència i diàleg

Més info: CUP-PC i ERC-MES permeten l'aprovació inicial del Pressupost Municipal de 2019

Més info: Aprovades inicialment les Ordenances pel 2019, amb congelació d'impostos

Més informació
 
Comentaris

Destaquem