El Ple refusa una moció de Cs per cercar una alternativa al carril bici de l'hipòdrom

El projecte del carril bici a la rotonda de l'hipòdrom tancarà el pas dels vehicles motoritzats per la rotonda i Cs plantejava buscar una alternativa

El projecte de carril bici en la rotonda de l'hipòdrom segueix endavant, tal com estava previst, després que el Ple Municipal del mes d'octubre hagi rebutjat una moció presentada per Ciutadans que tenia per objectiu frenar el projecte existent i buscar una alternativa al tancament de la rotonda als vehicles motoritzats.

Més info: El carril bici entre Rubí i Sant Cugat travessarà la rotonda de l'hipòdrom

En aquest sentit, Cs ha presentat aquesta moció que proposava aturar el projecte i que els tècnics de mobilitat de l'Ajuntament estudiessin una proposta alternativa.

De totes maneres, el consistori ha rebutjat aquesta moció, amb els vots desfavorables de PDeCAT, ERC-MES, la CUP-PC, el PSC i ICV-EUiA, i l'abstenció dels dos regidors no adscrits i el PP.

El debat

Sergio Blázquez, regidor del partit taronja, ha iniciat el torn de paraula: "En cap moment s'ha fet una modificació ni s'ha repensat el projecte. Això causarà molts problemes de trànsit i creiem que, per això, és una irresponsabilitat per part de l'equip de govern, el tancament del principal punt d'accés a la ciutat per a milers de persones", va assenyalar Blázquez. "Plantegem aquesta moció per buscar una alternativa a un projecte que funcionarà malament", va afegir. "Considerem una temeritat que aquest projecte tiri endavant. Sol·licitem una reconsideració del projecte que no afecti la circulació de la ciutat", va sentenciar Sergio Blázquez.

Per la seva banda, el regidor del PP, Álvaro Benejam va explicar que els populars no hi votarien en contra, però tampoc a favor: "Creiem que el problema de tràfic no serà tant greu i que si som capaços de desviar la circulació cap a la zona de Volpelleres, molta gent que vulgui accedir a l'autopista ho podrà fer per la rotonda anterior a la rotonda de l'hipòdrom. De totes maneres creiem que sí que s'ha d'estudiar el projecte perquè no hi hagi problemes de circulació, tot i que entenem que no seran tant greus com planteja Cs", va dir Benejam.

També va exposar la seva visió el PSC: "Entenem que no es generaran tants problemes de mobilitat com explica Cs, que exagera. L'AMB (que fa el projecte), no s'hi ficaria si no el tingués estudiat i no el veies positiu. De totes maneres cal dimensionar que és un punt d'entrada a la nostra ciutat i ha d'haver-hi aspectes reguladors que ens permetin desviar la circulació perquè no generi problemes", va dir Pere Soler.

Ramon Guitérrez va ser l'encarregat d'explicar l'opinió d'ICV-EUiA: "Tenim dues opcions en la rotonda de l'hipòdrom: una és deixar-ho com està, la qual cosa és dolenta pels cotxes i és dolent per la gent que va en bicicleta. O podem fer la proposta que s'està desenvolupant, que serà dolent pels cotxes, igual que ara, però que serà bo per als ciclistes i la gent que va a peu", va argumentar Gutiérrez. "La decisió és fàcil", va sentenciar.

ERC-MES també es va mostrar en contra de la moció presentada per Cs: "Aquí el que ha passat és que a Cs li va passar per alt el termini per presentar les al·legacions corresponents al projecte i van decidir presentar una moció, però el que passa és que aquesta moció no vincula al Govern en cas que s'aprovés, i a la vegada, suposaria un sobrecost important en cas de suspendre el projecte ja licitat", va afirmar Èric Gómez. "El projecte de l'AMB per connectar la ciutat amb Rubí ens sembla bé. Per això votarem en contra de la moció", va sentenciar Gómez.

Lourdes Llorente va parlar en nom de la CUP-PC: "La possibilitat de garantir l'accés a peu o en bicicleta fins, per exemple, l'Institut Leonardo da Vincci, és una reivindicació històrica. Aquesta rotonda va complir una funció de fer més accessible l'entrada a Sant Cugat, però actualment representa una barrera urbanística i segueix generant cues", va afirmar Llorente. "Creiem que és important connectar les ciutats properes per accedir-hi a peu o en bicicleta", va afegir la regidora de la CUP-PC.

La resposta de l'equip de govern (PDeCAT), va anar a càrrec de la Tinenta d'alcaldia de Presidència, Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira: "Hi votarem en contra, però espero que abans d'executar el projecte els puguem convèncer que és bo per a la ciutat. Ningú va dir que fos fàcil. Evidentment els cotxes no desapareixen, però cal canviar els hàbits", va explicar Paraira. "El que estem proposant és un canvi per evitar problemes de contaminació. La rotonda de l'hipòdrom es podrà creuar pel mig i això suposarà un canvi. Podem mirar de tornar a treballar en el projecte i refrescar-lo, però l'hem de tirar endavant", va sentenciar Paraira.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem