6 mocions aprovades i els pressupostos passen el primer estadi al ple municipal

El ple municipal del mes d'octubre a Sant Cugat s'ha celebrat aquest 15 d'octubre i ha tingut una durada de 7 hores

6 mocions aprovades, 3 de rebutjades i 3 de retirades és el balanç del ple municipal del mes d'octubre a Sant Cugat del Vallès celebrat aquest dilluns, 15 d'octubre. Un ple municipal, de 7 hores de durada, on, a més, s'ha aprovat inicialment el Pressupost Municipal pel 2019 gràcies al vot afirmatiu del govern en minoria del PDeCAT-Demòcrates i l'abstenció dels grups de CUP-PC i ERC-MES. La resta de partits, PSC, ICV-EUiA, Cs i PP han votat en contra. També han tirat endavant les ordenances fiscals.

Més info: CUP-PC i ERC-MES permeten l'aprovació inicial del Pressupost Municipal de 2019

Més info: Aprovades inicialment les Ordenances pel 2019, amb congelació d'impostos

Pel que fa a les mocions aprovades, ha prosperat la moció del grup municipal del PSC-CP, PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA per revisar la normativa dels usos comercials de Sant Cugat del Vallès. També s'ha aprovat la moció del grup municipal d'ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES per implantar la perspectiva de gènere en el Pressupost municipal, i la moció del grup municipal d'ERC-MES I PDeCAT-Demòcrates per establir la història clínica i social compartida.

Més info: L'Ajuntament revisarà la normativa dels usos comercials

La moció dels grups municipals del PDeCAT i d'ERC-MES amb motiu del primer aniversari de l'1 d'octubre també ha estat aprovada, així com la moció del grup municipal de la CUP-PC per al dret a vot de totes les persones residents, i la moció del grup d'ERC- MES per impulsar un projecte de patis oberts.

Més info: Sant Cugat reivindica l'1-O reprovant la violència policial i la situació dels presos

Pel que fa a les mocions rebutjades, no han prosperat la moció del grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Sant Cugat, de condemna de tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania, ni la del grup municipal del PP pel compliment de l'Ordenança municipal de Convivència Ciutadana reguladora dels usos de les vies i dels espais públics i en favor de la concòrdia i la convivència a Sant Cugat del Vallès, tot i l'ampli debat que han generat. En el mateix sentit, el PSC ha retirat la seva, entrada d'urgència, sobre el mateix tema.

Més info: Debat al Ple Municipal sobre la neutralitat de l'espai públic, convivència i diàleg

Tampoc ha prosperat la moció de Cs per a revaluar el desenvolupament del projecte de carril bici en l'"hipòdrom" de Sant Cugat, i la CUP-PC ha retirat la seva per a la creació de l'Assemblea Municipal Oberta. També ha retirat el PP la moció per la revisió del projecte d'arranjament i millora dels Jardins del Vallès.

Pel que fa a la participació ciutadana, han estat set les intervencions, centrades, principalment, en temes de seguretat, habitatge i terrasses.

Més info: La seguretat, les terrasses i l'habitatge a la participació ciutadana del ple

Més informació
 
Comentaris

Destaquem