El cinema a la fresca, novetat del 5è Sant Cugat Fantàstic

El festival internacional de cinema fantàsitc i de terror de Sant Cugat projectarà més d'una trentena de pel·lícules i curtmetratages

La cinquena edició del Sant Cugat Fantàstic, el festival internacional de cinema fantàsitc i de terror, arribarà amb novetats i més pel·lícules entre el 2 i el 5 de maig. El festival, que se celebra als Cinemes de Sant Cugat, està dedicat enguany al món extraterrestre per homenatjar els 40 anys de l'estrena de la pel·lícula Alien.

"Treballem per posicionar el festival en el panorama català i anar millorant cada any per oferir continguts amb valor afegit", ha explicat el codirector del Sant Cugat Fantàstic, Marc Carreté. Un dels fets destacables és que un terç de la quinzena de pel·lícules que es projectaran seran inèdites a Catalunya. A banda d'una quinzena de pel·lícules, també es projectarà una xifra similar de curtmetratges i s'organitzaran activitats i xerrades amb directors.

Una de les novetats importants d'enguany és la consolidació del cinema a la fresca, amb projeccions a l'exterior dels Cinemes de Sant Cugat el divendres i dissabte del festival. "En el cinema a la fresca oferirem una programació més popular i pensada per també pugui venir la família", ha explicat Joan Ramon Armadàs, codirector. Gràcies a guanyar aquest nou espai, el Sant Cugat Fantàstic, patrocinat per Estrella Damm, projectarà més films que mai.

El festival compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha destacat la importància de la iniciativa: "Comença a estar consolidat, amb un públic fidel i amb una mostra del talent local i nacional. Permet que Sant Cugat pugui estar al mapa del cinema fantàstic".

Pel·lícules

A l'espera de saber la pel·lícula inaugural, el curmetratge que donarà el tret de sortida al Sant Cugat Fantàstic és Vaca, de la directora Marta Bayarri. Totes les projeccions, a banda del cinema a la fresca, es faran a la sala quatre dels Cinemes, la que compta amb més aforament i una pantalla més gran. Com sempre, el festival aposta per films internacionals.

Algunes de les pel·lícules que es podran veure són: After de lethargi, del director santcugatenc Marc Carreté i enregistrada en part a Collserola, que ha rebut nombroses nominacions internacionals i diversos premis, entre ells el de millor pel·lícula ciència ficció al prestigiós New York City Horror Film Festival. També es projectarà Canaries del director Peter Stray, première catalana; The night sitter d'Abiel Bruhn, també première catalana; Ruine me de Preston Defrancis, première espanyola.

One cut of the dead, del director japonés Shin'ichiro Ueda i que ha rebut nombrosos premis internacionals, també forma part del festival. Un jurat escollirà la pel·lícula guanyadora del festival (el film de Marc Carreté està fora de concurs).

Curtmetratges

Pel que fa a curts, es projectaran Cariño d'Ángel Gomez, Lobisome de Juan de Dios Garduño, Le blizzard d'Álvaro Rodríguez i Zombiosi de Toni Pinel i Cris Gambín. Tots ells competiran, conjuntament amb una desena de curts més, competiran al Premi CreaNova al millor curt, valorat en 500 euros, i patrocinat pel Col·legi CreaNova.

En els pròxims dies s'anunciaran la resta de pel·lícules i curtmetratges del Sant Cugat Fantàstic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem