El Monestir de Sant Cugat inclòs en un curs d'espiritualitat femenina al món medieval

Es tracta d'un curs que forma part del projecte internacional Paisatges espirituals de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals

Aquest dijous, 26 de gener, el Monestir de Sant Cugat ha estat inclòs al curs especialitzat A voice of their own: Women's Spirituality in the Middle Ages. Un curs en anglès sobre l'espiritualitat femenina al món medieval.

El Claustre ha acollit l'enregistrament audiovisual de petites càpsules per a un MOOC (cursos en línia massius i oberts) en anglès que forma part del projecte internacional Paisatges espirituals de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCUM) de la Universitat de Barcelona.

Tot i que el Monestir de Sant Cugat va ser un monestir masculí, als organitzadors del curs els ha interessat l'accessibilitat i l'espectacularitat del Claustre

Una mirada femenina al Monestir de Sant Cugat

El Monestir de Sant Cugat també té punts de contacte amb la temàtica i enfocament del curs com la figura d'Elisenda d'Alcarràs i Claramunt, benefactora del Monestir i fundadora d'una de les capelles de l'església del segle XII; la iconografia femenina als capitells; el retaule de Tots Sants i la consideració de la dona, continguts que podran formar part del temari del curs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem