Els vitralls gòtics de Santes Creus es restauren a Sant Cugat

Les peces de l’església del Reial Monestir de Santes Creus han estat restaurats pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, ha restaurat un dels vitralls gòtics del transsepte sud de l’església del Reial Monestir de Santes Creus.

Les feines de conservació i restauració van començar el passat octubre, amb la retirada dels vitralls i el seu trasllat al taller de Jordi Bonet, restaurador de vitralls, i han finalitzat aquest mes de gener.

L’objectiu de la intervenció ha estat aturar els processos de deteriorament a què han estat sotmesos els vitralls i perllongar-ne el temps de vida útil. Aquesta actuació és el primer pas d’un projecte més ampli de restauració de tot el conjunt de vitralls gòtics cistercencs del Reial Monestir de Santes Creus que es preveu per als pròxims anys.

Fragment del vitrall abans de la restauració. FOTO: Cedida

El monestir, gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, és un dels conjunts monàstics cistercencs més grans i més ben conservats que es poden visitar actualment a Catalunya i l’únic que conserva un extens conjunt de vitralls datats a principis del segle XIII, i es troba entre els pocs conjunts de vidre cistercenc que es conserven actualment a Europa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem