Grau-Garriga s'acomiada de la ciutat amb record de visites al Museu

Diumenge van finalitzar les tres exposicions de Josep Grau-Garriga que hi havia a la Casa Aymat, al Museu de Sant Cugat i a la Canals Galeria d'Art

Gairebé 500 persones han passat per les 3 exposicions. FOTO: A. Ribera a l'exposició de la Casa Aymat Gairebé 500 persones han passat per les 3 exposicions. FOTO: A. Ribera a l'exposició de la Casa Aymat
Després de tres mesos a la ciutat, l'obra de l'artista santcugatenc més internacional, mort el passat mes d'agost, s'acomiada de Sant Cugat per viatjar per tota la geografia catalana (Sant Boi de Llobregat, Girona, Vilanova i la Geltrú...). El comissari de la tripla exposició, patrocinada per Caixa Penedès, Josep Canals, ha explicat que l'objectiu de la mostra era recuperar l'art  tèxtil perquè "és important per Sant Cugat ja que ha estat una ciutat referent del tapís a Espanya".

La mostra al Museu
L’exposició va ser visitada per 8.638 visitants, al Claustre i al Museu del Tapís Contemporani, una tercera part dels quals eren santcugatencs, mentre que un 20% dels visitants procedien de l’àrea metropolitana de Barcelona, un 12 % de la resta de Catalunya i un 85 de la resta del món”. Per a Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat “a part de ser molt positives pel que fa a la xifra, aquestes dades demostren el caràcter internacional de Josep Grau-Garriga, un dels artistes santcugatencs que mai ens cansarem de reivindicar”.

A la Canals
Canals ha lamentat la baixa presència de santcugatencs a les mostres alhora que ha celebrat l'arribada de gent d'arreu de Catalunya per gaudir de l'obra de Josep Grau-Garriga. Des del passat mes de setembre, l'obra, recollida sota l'exposició Grau-Garriga. In Memorian, ha estat a la Casa Aymat, al Museu de Sant Cugat i a la Canals Galeria d'Art. Josep Canals ha lamentat la poca implicació dels santcugatencs en la figura de Grau-Garriga: "En els seus inicis, quan era figurista i pintava a la veïna de Sant Cugat, se l'apreciava molt aquí; però a mesura que es va convertir en un artista transgressor i punyent va anar perdent sortida".

Tot i això, Canals ha assegurat que el que no perdrà mai Sant Cugat és que la figura capdalt del país en l'art del tapís va néixer a la ciutat i que per tant sempre s'estarà a temps per recordar-la com cal. És per això que el galerista insisteix en la creació d'un Centre de Investigació a Sant Cugat, aprofitant alguna masia ja existent, dedicat a la figura de Grau-Garriga. "Trigarem molts anys a tornar a veure un artista d'aquest nivell", ha apuntat Canals. "Sant Cugat és una smart city només tecnològicament i també cal que ho sigui humanísticament", ha afegit. "Si Sant Cugat vol tenir pes en el món de les arts, ja té la figura", ha conclòs.

Josep Canals també ha avançat que s'està estudiant la possiblitat de portar l'exposició a Granada, Palma de Mallorca i Saragossa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem