Les fotografies de Joan Cabanas-Alibau es podran veure a Cal Gerrer

Els retrats del primer fotògraf professional de Sant Cugat s'exposen coincidint amb el lliurament de la primera beca fotogràfica que porta el seu nom

La Casa Museu Cal Gerrer acollirà l'exposició “Joan Cabalans-Alibau. Retrats”, un recull dels 60 anys d’activitat fotogràfica del qui va ser el primer fotògraf professional de Sant Cugat, Joan Cabanas-Alibau. Una exposició comissariada pel fill del fotògraf, Carles Cabanas, i produïda pel Museu de Sant Cugat i l’Arxiu Municipal amb la col·laboració de la Fundació Cabanas.

La mostra s'inaugurarà dijous, 19 de novembre, a les 19 hores, coincidint amb el lliurament de la beca de fotografia Joan Cabanas-Alibau, promoguda per l’Ajuntament, QgatFoto i la Fundació Cabanas amb l’objectiu de promoure la fotografia com a mitjà d’expressió.

Una beca, dotada amb 2.000 euros, que premiarà el millor projecte fotogràfic dels 15 presentats, i dels quals se n'han escollit 5 finalistes. Aquests són “The quiet sense of nature” (Andrei Farcasanu), “Habitants del no lloc” (Laia Moreto), “YOZ” (Patric Marin), “Entre dos aguas” (Matteo Rebuffa) i “Essence du Benin” (Javier Corso).

L'exposició

Cartell de la mostra.

Carles Cabanas ha fet una selecció del Fons Fotogràfic Cabanas-Arxiu Municipal de Sant Cugat per mostrar alguns dels retrats més emblemàtics que el seu pare va fer a l’estudi.

Joan Cabanas-Alibau (1907-1952) va crear el seu primer estudi fotogràfic a Sant Cugat l’any 1927, un centre per on van passar bona part dels santcugatencs de l’època. L’exposició mostra alguns dels retrats més emblemàtics, escollits per la seva qualitat i com a petites mostres d’un conjunt fotogràfic extens, amb el criteri de Carles Cabanas, fill del fotògraf i comissari de l’exposició.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem