Sant Cugat farà un homenatge a Grau-Garriga el 14 de setembre

L'acte serà al claustre del Monestir a partir de les 19 hores

La família i la ciutat natal de l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga organitzen un acte de comiat després que el reconegut artísta morís sobtadament el 29 d'agost a la ciutat francesa d'Angers als 82 anys. D'aquesta manera, Sant Cugat reconeixarà la tasca del seu artista més internacional i del qui ha estat un referent del tapís contemporani i de l'art d'avantguarda.

El passat dijous 1 de setembre, Grau-Garriga va ser enterrat a Saint Mathurin sur Loire, on va viure els seus últims anys amb la seva dona i dues de les seves filles. En els propers dies, es donaran a conèixer més detalls de l'homenatge que coincidirà amb la inauguració de l’exposició Grau-Garriga Tèxtil que tindrà lloc a la Sala Capitular i a la Casa Aymat organitzada pel Museu de Sant Cugat i Caixa Penedés

Reconeixements en vida
L¹any 1985, l'artista va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 1990 el govern francès li va atorgar la insígnia de Chevalier de les Arts et des Lettres. Sant Cugat també li va atorgar la Medalla de la Ciutat i el guardó Santcugatenc de l'any a tota una trajectòria. Va ser director i un dels impulsors de l¹Escola Catalana del Tapís (Casa Aymat) per on van passar els millors artistes catalans del moment: Miró, Tharrats, Tàpies, Subirachs, Cuixart, Ràfols-Casamada, Muxart i Guinovart, entre d'altres.

El 1964 va presentar la primera exposició individual de tapís de Catalunya a la sala Gaspar de Barcelona. Grau-Garriga va viatjar per molts racons del món, com Nova York, París Mèxic, Xina o Àfrica; on va divulgar el tapís i va ensenyar alhora diferents tècniques artístiques.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem