La sala de concerts de Sant Cugat es vol obrir a entitats i grups locals

Aquest divendres, l'Ajuntament i l'empresa gestora de l'espai han signat un conveni que estableix l'ús que en podrà fer la ciutat. El nom de la sala serà Hoboken

La sala de concerts privada de Sant Cugat, ubicada a una nau municipal de Can Solà, obrirà les seves portes el proper octubre i ho farà amb la voluntat d'obrir-se a la ciutat. Aquest divendres, l'empresa que gestionarà la sala, Venue Sant Cugat (Nublo Live), i l'Ajuntament han signat un conveni pel qual el municipi podrà gaudir també de la sala. "L'empresa té la voluntat de participar de la vida de la ciutat i per això ha signat el conveni que permetrà a l'Ajuntament tenir millors ofertes per la gent i les entitats", ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, durant la visita a l'espai posterior a la signatura del conveni que s'ha fet. A més, també s'ha anunciat que el nom de la sala serà Hoboken, ciutat americana que guarda similituds amb Sant Cugat en el sentit que es troba al costat d'una gran ciutat com Manhattan. "Hem escollit Sant Cugat perquè hi ha molt mercat i no hi ha cap oferta d'aquest estil", ha recalcat l'administrador de la sala, Carles Cano.

Preferència pel poble
Més concretament, els grups de música locals tindran preferència per reservar l'espai per assajar de dilluns a divendres als matins i de dimecres a divendres també a les tardes. Tot i això, per Carles Cano, "el més important serà la possibilitat que donarem als grups d'aquí de ser teloners dels concerts importants". A més, com ja s'havia dit, el cicle musical Mou-te canviarà el Casal de Mira-sol per aquest nou espai. D'altra banda, la cultura popular també tindrà preferència als diumenges a la tarda i les entitats podran també d'aquesta manera utilitzar l'espai. "Serà un equipament real per la ciutat", ha sentenciat l'alcaldessa, que ha agraït l'esforç d'empreses privades i la col·laboració amb l'administració com és aquest cas.

Oferta de qualitat
A mig termini, l'objectiu dels gestors de la sala de concerts és programa una seixantena de concerts l'any amb grups de referència del panorama del pop i del rock principalment. Carles Cano ha recordat que la música és l'essència d'aquest projecte (que fins la nit funcionarà com a sala de concerts però que també funcionarà com a club-discoteca): "No venem copes, som un club on vindrà la gent a escoltar bona música". En aquest sentit, ha assegurat que volen "generar un espai amb música en viu de qualitat tant a la tarda com al matí, que no tindrà res a envejar a espais d'aquest estil de Barcelona". Una de les probes de la seva aposta per la música és que l'equip de so que han comprat és el millor del mercat, segons han explicat.

La sala
Després de la signatura del conveni, membres del consistori així com els responsables de l'empresa gestora han fet una visita per les obres, que finalitzaran a primers d'octubre. La sala compta amb 700 metres quadrats, tindrà capacitat per 900 persones i serà perfectament adaptable a les necessitats de totes les activitats ja siguin més de discoteca o de concerts. L'espai també disposarà d'una terrassa, així com de diferents espais elevats on hi haurà música més suau així com cadires i taules per seure. L'arquitecte del projecte ha explicat que volen recordar els ambients de caliu i tradició de les sales de concerts i clubs de sempre.

Projecte público-privat
Carles Cano, vinculat des de fa una desena d'anys al món de l'organització de festivals i concerts, buscava un espai per fer una sala a Sant Cugat quan va sorgir la possibilitat d'aprofitar una nau de Promusa ubicada a Can Solà. A partir d'aquí, l'empresa de Cano s'està fent càrrec de la totalitat de les obres de remodelació i adequació que ascendeixen a més d'un milió d'euros. Segons Conesa, "fa temps que s'estava treballant en el projecte d'una sala de concerts a Sant Cugat". En aquest sentit, cal recordar que des de fa més de quinze anys un grup de músics i joves de Sant Cugat venen reclamant una sala de concerts pública.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem