Sant Cugat reivindica la unitat i normalització de la llengua catalana

El Ple municipal de Sant Cugat ha mostrat el seu suport al Correllengua

Els grups municipals de Convergència, Esquerra Republicana i CUP han mostrat el seu suport al Correllengua, una iniciativa estesa a tots els Països Catalans i que té l'objectiu de defensar i reivindicar la normalització i la unitat del català. "La normalització plena de la nostra llengua és una tasca que requereix l’esforç de tothom, ja que només d’aquesta manera podrem garantir que el català sigui una llengua viva i amb futur", exposa el document aprovat per totes tres formacions en el ple municipal d'aquest 19 de setembre.

Convergència, ERC i CUP denuncien "la marginació que rep el català per part de les institucions estatals" i apunta que "la Llei Wert dinamita els fonaments del nostre sistema educatiu". És per això que els tres partits han acordat donar suport al Correllengua 2016 "com a instrument reivindicatiu a favor de la plena normalització".

En aquest aspecte, Carmela Fortuny, Tinent d’alcaldia de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, ha recordat que tot i que aquest aspecte ja es va tractar l'any passat, "enguany cal fer-ho perquè és el 20è aniversari i volem que s'hi sumin més entitats. A més, encara no som un país normal".

Paraules similars han dit els regidors de la CUP-PC Ignasi Bea i d'ERC-MES Èric Gómez sobre si calia presentar aquesta moció o no. En aquest aspecte tots dos han coincidit en remarcar que la normalització i la unitat del català encara no són una realitat.

Així, l'Ajuntament es compromet a aportar la infraestructura i l'ajuda necessària per al bon desenvolupament de les activitats programades d'aquesta iniciativa reivindicativa. El 2015, el Ple municipal de Sant Cugat ja va aprovar una moció de suport al Correllengua. En aquest cas, la moció presentada conjuntament per Convergència, CUP-PC i ERC-MES, ha comptat amb el suport del regidor no adscrit, Dimitri Defranc, i d'ICV-EUiA.

Correllengua

Organitzat arreu dels Països Catalans per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), enguany el Correllengua arriba a la seva vintena edició. En aquests moments, s’està impulsant la creació d’un nucli local de la CAL amb voluntat de permanència i d’ampliar la base de la societat civil santcugatenca compromesa en la defensa de la llengua catalana, promovent la cohesió social mitjançant el seu ús com a llengua pròpia dels Països Catalans.

L'any passat a Sant Cugat, el Correllengua va estar liderat per Cal Temerari, que va comptar amb el suport de la Plataforma per la Llengua, la Coordinadora d’Entremesos, les JERC, Arran, l’Ajuntament, Òmnium i l’ANC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem