El comitè d'empresa de Delphi alerta d'un possible ERO a principis d'abril

Delphi ha assegurat als treballadors que a principis d'abril, encara en ple procés de negociació per una reindustrialització, ja hi haurà excedents de treballadors

El comitè d'empresa de Delphi ha encetat aquest dijous, dia 11 de febrer, les negociacions amb la direcció de la companyia per explorar la possibilitat d'una reindustrialització de la planta que garanteixi el manteniment del màxim nombre de llocs de treball. "Ha estat una reunió constructiva que ens fa sortir amb optimisme", ha explicat el president del comitè, José Antonio Morán, que ha recordat, tal com va avançar el TOT, que Delphi ja té ofertes sobre la taula d'empreses interessades en adquirir la planta.

Tot i això, Morán ha demanat "més temps i flexibilitat" a Delphi per poder culminar amb "èxit" el procés de reindustrialització. I és que l'empresa s'ha fixat de temps fins a finals d'abril per arribar a un acord amb una companyia i Morán considera que anar amb pressa pot ser perjudicial. A més, la direcció de Delphi els ha comunicat que a principis d'abril ja hi haurà excedents de plantilla, cosa que pot obligar a fer un Expedient de Regulació d'Ocupació. "Si això es confirma, lamentablemanet s'haurà de negociar un ERE, que haurà d'estar lligat a un procés de reindustrialització".

I és que la idea de Delphi és anar fent un tancament ordenat de la planta, és a dir, anar acomiadant treballadors progressivament fins procedir el tancament total a final de 2016; cosa que els treballadors no veuen amb bons ulls. "El temps entre que Delphi abandoni la planta i una nova empresa comenci la seva activitat ha de ser el menor possible", ha demanat Morán. Tot i això, considera que "Delphi està interessada en un procés de reindustrialització".

Amb tot, Morán ha deixat clars els objectius dels treballadors per un procés de reindustrialització, que passen per mantenir el màxim nombre de llocs de treballs, unes condicions laborals dignes i un projecte il·lusionant que doni garantia de continuitat a la planta. A més, ha tornat a denunciar que el tancament suposa "una deslocalització" de la producció santcugatenca a Romania. "És una mesura desproporcionada. Diuen l'excusa dels costos laborals, però els salaris són un cost poc significatius pel cost final del producte", ha detallat Morán.

Unió municipal

Després de la reunió del comitè d'empresa amb la direcció, els representants dels treballadors s'han reunit a l'Ajuntament de Sant Cugat amb l'alcaldessa del municipi, Mercè Conesa; i els alcaldes de Terrassa, Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Sabadell, a més del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez. "Tots els alcaldes donem suport als treballadors i a les famílies", ha expressat Conesa, que ha indicat que els diferents pobles treballaran conjuntament per fer front a aquesta "situació de dificultat".

Per aquest motiu, els alcaldes han acordat convocar ja el Pacte per a la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental, que és l'àmbit on s'abordaran totes aquestes qüestions vinculades amb la indústria de la comarca. "El possible tancament de Delphi afecta a tota la comarca, que és una de les més afectades per la crisi econòmica", ha lamentat Giménez, que ha reivindicat que el futur del Vallès ha de passar per la indústria. En aquest sentit, ha celebrat que Sant Cugat es comprometés a mantenir la qualificació industrial als terrenys de Delphi per evitar especulació urbanística.

"Volem tenir vot i veu en aquestes situacions", ha reivindicat l'alcaldessa de Sant Cugat, que ha explicat que des de l'Ajuntament santcugatenc poden oferir bonifiacions i exempcions fiscals a l'empresa que s'implanti a la planta de Delphi, "però no a qualsevol preu". "Necessitem conèixer el projecte, que es garanteixin el màxim nombre de llocs de treball i es crei ocupació neta", ha detallat Conesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem