La santcugatenca Grifols guanya 277,9 milions d'euros els primers sis mesos de l'any

Aquesta dada suposa un increment del 5,1% respecte del mateix període de l'any anterior

La multinacional catalana Grifols, amb seu a Sant Cugat del Vallès, ha guanyat 277,9 milions d'euros entre gener i juny de 2017, un 5,1% més que en el mateix període de l'any passat. En total, els ingressos van augmentar un 12,3%, fins als 2.192 milions d'euros, impulsats sobretot per la bona marxa de la venda de medicaments derivats del plasma.

L'Ebitda (beneficis abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) va elevar-se fins als 664 milions, amb un creixement del 19,9%. La companyia està reduint l'endeutament i manté com un dels seus objectius prioritaris la reducció dels seus nivells d'apalancament financer. A finals del primer semestre del 2017, el deute financer nét de Grifols va situar-se en 5.440,5 milions d'euros, incloent-hi 750,2 milions d'euros en caixa.

La companyia ha augmentat les inversions netes en recerca i desenvolupament un 19%, fins als 129 milions d'euros. Grifols articula la seva estratègia en innovació a través de projectes propis i participats, com la compra del 44% de la biotecnològica nord-americana GigaGen per 35 milions de dòlars.

Tal com destaca la companyia en un comunicat, les vendes de la divisió Bioscience –la que comercialitza medicaments derivats del plasma, una de les principals línies de negoci de l'empresa- han augmentat excepcionalment un 14,4% i se situen en 1.760 milions d'euros. També ha augmentat la facturació de la divisió Diagnòstic –relacionada amb transfusions de sang-, amb un creixement del 10,8% fins als 351 milions d'euros. Les vendes de la divisió Hospital –que es dedica a la venda d'equips i sistemes de logística hospitalària- augmenten un 3% i les de la divisió Bio Supplies (productes biològics d'ús no terapèutic) un 14,6% amb 48 milions i 32 milions de facturació respectivament.

Grifolsmés de 180 centres de plasma als Estats Units. En el primer semestre han seguit les inversions destinades a l'obertura de nous centres, així com a l'ampliació i renovació de centres existents. L'objectiu és comptar amb 190 centres a finals de l'exercici i 230 de cara al 2019.

El grup ampliarà la seva cartera de productes plasmàtics amb un sellador biològic per a biocirurgia, promou una línia d'hemostàsia de la seva Divisió Diagnòstic amb un nou contracte de distribució global i també potencia la presència de la seva divisió Hospital als Estats Units, després de rebre autorització per comercialitzar la seva solució salina en aquest mercat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem