Delphi presentarà el 29 de març l'ERO que afectarà els 540 treballadors

A partir d'aquest dia, l'empresa tindrà un mes per acordar l'acomiadament dels 540 empleats de la planta

Delphi presentarà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà els 540 treballadors de la planta santcugatenca, el pròxim dimarts, 29 de març. La direcció de l'empresa ho ha fet saber als treballadors aquest dijous, 17 de març. Una decisió que, tal com ha remarcat el president del Comitè d'Empresa de Delphi, José Antonio Morán, "lamentablement el presentaran el dia 29. Un cop més Delphi es precipita i no ho esperàvem".

I és que tal com ha explicat Morán al TOT, "Delphi creu que es poden negociar les dues coses alhora però, nosaltres creiem que primer hagués estat millor negociar la proposta de reindustrialització i després l'ERO". En aquest aspecte, Morán ha destacat que, tot i que no hi ha res tancat, hi ha alguna empresa interessada en reindustrialitzar la planta. "Per això mateix, presentar primer l'ERO els pot pressionar i pot fer que l'empresa interessada en nosaltres no decideixi o actuï amb tranquil·litat".

Segons la legislació, a partir del 29 de març l'empresa té un mes per negociar l'ERO. "Durant aquest període volem estudiar bé el pla social de l'ERO, mirar l'oferta en condicions" afegeix Moran. Un cop tancat el termini de negociació, Delphi podrà executar l'ERO immediatament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem