Cortiella: “El millor de la meva feina en el sector químic és que pot salvar vides"

Testimonis de santcugatencs que treballen de nit

La feina que fa en Miquel Cortiella és tant desconeguda com transcendent. És l’operador de planta química a FarmHispania, un empresa que “cuina” els principis actius que serveixen després a les empreses farmacèutiques per elaborar medicaments. “Per exemple, nosaltres preparem el metformin que és el principi actiu que serveix per fer un medicament anomenat Metformina que prenen molts pacients amb diabetis”. La seva feina consisteix a agafar les matèries primeres, posar-les en un reactor químic i després fer els controls de seguretat i seguiment necessaris perquè el resultat sigui sempre el mateix. 

La feina de control que fa en Miquel Cortiella no es pot aturar. És per això que la planta on treballa té tres torns: de sis de matí a dues de la tarda, de dues a deu de la nit i de deu a sis del matí. Cada mes té un horari diferent. 

Sempre en moviment

“El reactor tarda tres dies a estar a la potència òptima i per això és més costós apagar-lo i encendre’l que mantenir-lo en marxa contínuament”, explica. Per a ell, el pitjor torn és el de sis del matí a les dues del migdia perquè l’obliga a llevar-se a les quatre i li trastoca de ple la rutina. “Dormo quatre hores a la nit i quatre a la tarda quan arribo”, es queixa.

Curiosament, prefereix l’horari nocturn “pur”, el de deu de la nit a sis del matí. “Quan tinc aquest torn arribo a casa cap a les set, esmorzo amb la meva parella i me’n vaig al llit. Sóc capaç de dormir les meves vuit hores sense interrupció cosa que no em passa amb l’altre torn”. Malgrat el desequilibri d’horari, està orgullós de la feina que fa i no només li agrada, sinó que sap que té una transcendència social molt important. “Fent de tècnic industrial en el sector químic ajudem a elaborar productes que salven vides”, diu satisfet. I és que si el resultat de la teva feina és capaç de mantenir vives milers de persones amb els medicaments, no sap tant de greu treballar mentre tothom dorm. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem