El govern català assegura que hi ha un "projecte molt interessant" per Delphi

"No estem satisfets que una empresa com Delphi marxi del nostre país i deixi 540 persones sense feina”, diu el secretari general de Treball

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha afirmat aquest dimecres que el Govern continua treballant per aconseguir que un inversor aposti per portar a terme un projecte de reindustrialització a la planta de Delphi de Sant Cugat. "Ens sembla un projecte molt interessant que pot tenir futur a la planta de Delphi", ha anunciat Ginesta, en referència a l'interès de quatre empreses per continuar l'activitat a la planta santcugatenca.

En unes declaracions als mitjans de comunicació, Ginesta ha recordat que “hi ha un grup de quatre empreses interessades en el projecte de reindustrialització” i que ara cal temps per negociar aquesta possibilitat amb els inversors. “Ens posem a disposició dels treballadors, del comitè d’empresa, dels sindicats i dels inversors per buscar el millor acord de reindustrialització que doni el màxim de llocs de treball de qualitat possibles”, ha afirmat el secretari de Treball.

Ginesta ha admès que “no estem satisfets que una empresa com Delphi marxi del nostre país i deixi 540 persones sense feina”. Tot i les crítiques inicials per part del Govern a l’actitud de Delphi durant la negociació, el secretari ha apuntat ara que “cal remarcar que l’empresa ha tingut una actitud raonable sobre les opcions que hi havia sobre la taula en la fase final de negociació. Han decidit posar els actius a favor dels treballadors i això ens dóna uns dies de marge per negociar l’expedient”.

En aquest sentit, ha firmat que “ens alegrem que el preacord aconseguit amb la mediació de Treball hagi estat ratificat per l’assemblea de treballadors, perquè això significa que s’ha valorat positivament. Ara tenim un repte. Ens posem a disposició dels treballadors, del comitè d’empresa, dels sindicats i dels inversors per buscar el millor acord de reindustrialització que doni el màxim de llocs de treball de qualitat possibles”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem