Sant Cugat es compromet a treballar per mantenir intacta l’activitat de Delphi

La moció recorda que la companyia ha passat diverses crisis que han suposat reduccions de plantilla i l'han fet passar de més de 1.500 persones, als actuals 545 treballadors

El darrer Ple municipal de l'any ha acordat, a través d'una moció institucional, "treballarimplicar-se, al més alt nivell, per mantenir intacta l’activitat de Delphi a Sant Cugat i assegurar tots els llocs de feina de l’empresa". La proposta sorgeix perquè per sisè any consecutiu la planta local registra pèrdues. Per això i amb l'objectiu que la direcció de l'empresa no iniciï una campanya d'acomiadaments, tots els grups polítics es comprometen a implicar totes les institucions catalanes per garantir el millor futur dels treballadors de la filial de Delphi a Sant Cugat.


Dins d'aquest projecte s'inclou el manteniment de la qualificació urbanística dels terrenys prevista en el planejament vigent, el que permet el desenvolupament de l'actual activitat industrial i el manteniment dels llocs de treball. Aquest fet farà que qualsevol activitat diferent de l'actual que es pugui plantejar per part de l'empresa o de tercers i que pugui merèixer unes condicions urbanístiques diferents es valorarà segons la seva capacitat de manteniment dels llocs de treball actuals, de la generació de nova ocupació, de la dinamització econòmica que pugui generar, així com de la seva sostenibilitat i permanència. El text apunta que "en cap cas es tramitarà, en el futur, una requalificació en sòl residencial".


El document recull que en els darrers anys la companyia ha passat diverses crisis que han suposat reduccions de plantilla i que l'han fet passar de més de 1.500 persones, als actuals 545 treballadors i que el sector de l’automòbil "és molt important per a l’economia de Catalunya" i que "el futur de Delphi a Sant Cugat sigui incert", de manera que "que el manteniment dels seus llocs de treball són imprescindibles per a moltes famílies del municipi".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem