La Generalitat es reunirà amb Delphi, treballadors i Ajuntament per buscar solucions

La Generalitat vol que la decisió final de la companyia afecti "el menys possible" als empleats i l'economia del territori

El Govern es reunirà "aviat" amb l'empresa Delphi, els seus treballadors i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per seguir "de prop" el procés obert després de l'anunci del tancament de la planta a Sant Cugat. L'objectiu és estudiar "les possibilitats de reindustrialització". I és que cal apuntar que ja fa mesos que Delphi està estudiant vendre la planta de producció a una altra companyia, de moment sense èxit. La novetat és que ara s'ha posat data límit per trobar una solució i evitar el tancament a finals de 2016.

En un comunicat, la Generalitat ha assegurat que treballarà "perquè la decisió que s'acabi executant afecti el menys possible tant a les persones afectades com a l'economia del territori". Durant els últims mesos, l'executiu català ja havia mantingut obertes converses per, en cas de produir-se el tancament, "buscar vies que facilitin la reindustrialització de les instal·lacions i el manteniment del màxim nombre de llocs de feina".

El Govern actuarà, en aquest cas, a través dels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i el d'Empresa i Coneixement. Aquest últim s'encarregarà de la cerca de fórmules de reindustrialització amb l'empresa, els treballadors i l'administració, mentre que el de Treball, Afers Socials i Famílies vetllarà perquè es garanteixin els drets de les persones afectades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem