Els treballadors de Delphi veuen el seu futur laboral "complicat"

El president del Comitè d'empresa assegura que les pèrdues de Delphi a Sant Cugat són "una estratègia per no pagar impostos"

Els treballadors de Delphi a Sant Cugat veuen el seu futur laboral "complicat". Així ho ha afirmat al TOT el president del Comitè d'Empresa, José Antonio Morán, que ha assegurat que no tenen "una garantia de futur". Des de l'inici de la crisi, Delphi ha acomiadat centenars de treballadors a Sant Cugat i en el seu moment va dir que la plantilla estaria garantida fins al 2016. Les manifestacions en favor dels drets laborals han estat constants i, fins i tot, la fàbrica va arribar a tancar durant quinze dies. La incertesa no ha desaparegut en cap moment. Delphi a Sant Cugat té un 600 treballadors actualment (n'hi van arribar a haver-hi un miler).

Aquesta setmana, el mitjà digital Crònica Global publicava que Delphi sumava el sisè any consecutiu amb pèrdues. Segons les seves dades, la companyia de components electrònics hauria perdut 137 milions d'euros els últims quinze anys, on només en tres hauria obtingut benefici. Des del Comitè d'empresa, però, ho veuen diferent. "La situació de pèrdues és una estratègia de la companyia per no pagar impostos a Espanya. Ho hem demostrat", ha assegurat Morán.

"Desconeixem la voluntat de l'empresa perquè no la dóna a conèixer", ha lamentat el president del Comitè d'empresa en referència a un possible tancament de la planta de Sant Cugat. Tot i això, Morán ha denunciat que Delphi ja no els assigna directament nous projectes. Actualment, és una empresa de reindustrialització la que s'encarrega de buscar empreses i inversors que vulguin portar projectes a la planta de Delphi a Sant Cugat.

A més, segons José Antonio Morán, el Ple munincipal del mes de desembre aprovarà un punt on l'Ajuntament reafirmarà que els terrenys on estan ubicats la Delphi són d'ús industrial. "És un terreny atractiu i tal com està l'empresa...", ha explicat Morán, tot recordant que el Consistori ja es va posar al costat dels treballadors de Delphi en el seu moment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem