Rubí i Terrassa volen fer pinya amb Sant Cugat davant l'anunci de Delphi de tancar

Els dos Ajuntaments han mostrat la seva solidaritat amb els treballadors de la planta santcugatenca

L'anunci de tancament de Delphi i el futur incert dels 540 treballadors és una qüestió que va molt més enllà de Sant Cugat, i és que bona part de la plantilla provè d'altres poblacions. És el cas de Rubí o de Terrassa, que ja han expressat la seva solidaritat amb els treballadors i han mostrat la seva predisposició a treballar conjuntament amb Sant Cugat per redreçar la situació.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha proposat que els ajuntaments més afectats per aquest tancament facin front comú amb accions emmarcades en la Declaració per la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental. "S'ha d'aprofitar fins a l'últim moment el marge que quedi per mediar amb l'empresa per tal d'evitar que centenars de treballadors de la comarca es quedin sense feina", ha demanat, alhora que ha incitat a la Generalitat a implicar-se en les negociacions. A Delphi hi hauria una cinquantena de terrassencs treballant.

Des de Rubí també han mostrat la seva preocupació per l'anunci de tancament de Delphi i han recordat que un centenar de rubinencs hi treballen. L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, es posarà en contracte amb els consistoris de Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Cerdanyola, ja que són els municipis on viuen els treballadors, per tal de valorar la situació conjuntament.

"Des de l'Ajuntament ens implicarem i buscarem la màxima coordinació entre institucions per mirar de trobar una solució a la seva situació, si pot ser lluitant per mantenir els seus llocs de feina", ha declarat Martínez.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem