Tot el que has de saber dels productes del mes de març

El llamàntol té una closca de luxe, de paladar fi i car, però boníssim rostit a l’ast amb herbes aromàtiques

Seguim amb la closca: Navalles, un tub ovalat obert a ambdós costats, marisc de carn dura amb cocció breu a la planxa, al forn o al vapor, un plaer! Vieires, també anomenades “petxina del pelegrí”, excel·lents cuinades amb mantega, sal i pebre i un raig de suc de llimona; un saltat de vieires amb hortalisses de temporada amb amaniment de vinagre balsàmic i salsa de soja, sal i pebre. Musclos, excel·lents a la marinera, també oberts al vi, a l’estil belga. Llamàntol, provem de fer una marmita de llamàntol amb calamars trossejats, all i julivert, pebre vermell dolç, tomàquet triturat, oli d’oliva, brou de peix de roca i arròs bomba, 12 minuts de cocció (per llepar-se els dits).

Deixem la closca i cuinem sípia. Sípia, carn gustosa per menjar sola o bé guisada, la sal a l’últim moment. Sípia amb pèsols, un clàssic. Sípia a daus amb patates, alls tendres, cebes a la juliana, tomàquets madurs trossejats, julivert i oli d’oliva. Sípia amb mandonguilles, tot un clàssic. Sipietes amb tomàquets cherry, oli d’oliva, alfàbrega, pinyons, sal i pebre, tendresa i finor! Calamars, carn fina i gustosa, perfecta per cuinar un plat amb salsa biscaïna i pebrots de romesco remullats, bitxo, nyores, ceba, all picat, julivert, pebre negre i oli d’oliva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem