Un membre de la PAHStC aconsegueix una dació en pagament

La plataforma alerta que cada setmana, com a mínim, una famíla recorre a ells per assessorar-se sobre el desnonament i assegura que l'àrea de Serveis Socials fa una "política de mínims"

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Sant Cugat (PAHStC) ha aconseguit la primera dació en pagament des de que es va formar. Encara que aquesta figura s'ha aconseguit en la seva modalitat en condonació, pel que l'afectat haurà de continuar pagant part de la hipoteca a través d'un préstec personal, des de la plataforma s'han mostra satisfets amb l'acord. L'afectat, que respon al nom de Darwin, haurà d'aportar ara a Catalunya Caixa un total de 10.000 euros per desfer-se de la hipoteca "en unes condicions millors de les que l'entitat bancaria havia plantejat abans", segons ha indicat el membre de la PAHStC, Julià Mestieri.

El membre de la plataforma ha aprofitat per denunciar que l'acord per no cobrar plusvàlues en aquests casos "és una mentira o una mesura molt mal feta, perquè quant el Darwin va anar a l'Ajuntament ha explicar que li havien concedit la dació li van fer saber que havia de pagar". Mestieri ha lamentat aquest extrem hi ha indicat que des de la PAHStC esperen que "es tracti d'un error". A més des de l'associació han indicat que les polítiques impulsades des de l'àrea de Serveis Socials no tenen una gran incidència entre les persones amb problemes econòmics i ha alertat que setmanalment i com a mínim una família recorre a la PAHStC per demanar consell sobre desnonaments, el que ha catalogat "d'autèntic drama".

La plataforma, que impulsa activitats a l'exterior de bancs i caixes per aconseguir a través de la desobediència civil i pacifica la dació en pagament dels afectats per les hipoteques ha avançat que actualment es troben en tres negociacions més per aconseguir dació en pagament amb condonament.

El cas d'en Darwin:
En Darwin va deixar de pagar la hipoteca del seu habitatge quant ell i la seva dona, Cati, van perdre les seves feines com a manobre i assistenta social respectivament. La parella, que té quatre fills, dels que tres viuen a l'Equador i el quart a Sant Cugat, es troben ara buscant un pis de lloguer des d'on començar de nou.

Aquells qui vulguin contactar amb la plataforma ho podran fer cada dijous a les 20.00 hores al Casal La Guitza.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem