Així ha quedat el Bosc de Volpelleres després de les obres

L'arranjament del Bosc de Volpelleres va generar algunes crítiques per part de veïns

El Bosc de Volpelleres és la principal zona verda del barri. Un entorn natural a tocar d'infraestructures com els ferrocarrils, l'autopista i els habitatges i que conté arbres com alzines i roures. El mes de setembre va reobrir les seves portes després de dues setmanes d'obres per pavimentar el camí, fer-lo més accessible i poder garantir el pas de vehicles de manteniment i emergències.

Les obres van consisitir en la pavimentació del camí que encercla el bosc amb sauló. L'actuació va provocar opinions enfrontades per part del veïnat. "Sento que un racó que era gairebé verge deixa de ser-ho", argumentava un veí al TOT. "Quina necessitat hi ha en encimentar el bosc?", es preguntava un altra ciutadà.

Més info: Divisió entre els veïns per la pavimentació del Bosc de Volpelleres

En canvi, des de l'Associació de Veïns de Volpelleres reivindicaven aquesta actuació per garantir un accés per tothom i, per exemple, perquè hi puguin passar els Bombes en cas d'emergència: "Quan es parla de pavimentar la gent es posa les mans al cap, però no parlem de posar formigó, sinó sauló, que està integrat per materials naturals i que ja s'ha utilitzat per pavimentar altres parcs naturals".

Com ha quedat?

Bosc Volpelleres 10

Bosc de Volpelleres FOTO: TOT Sant Cugat

Però quin ha estat el resultat final de l'actuació? L'Ajuntament ha pavimentat el camí que encercla el bosc, sense tocar alguns dels passos interiors que el creuen. També s'ha reforçat algun talús. El pressupost va ser de 650.000 euros.

En el vídeo de la notícia es pot fer un passeig virtual pel bosc.

Bosc Volpelleres 5

La pavimentació del camí del Bosc de Volpelleres FOTO: TOT Sant Cugat

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem