Ferrocarrils demana "paciència" als usuaris per les aglomeracions

L'entrada en funcionament de noves estacions a la línia del Vallès està provocant aglomeracions en les hores punta

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya demana "paciència" als usuaris de la línia del Vallès després de la indignació de molts viatgers per les grans aglomeracions que es produeixen en els trens de les hores puntes del matí. El director d'FGC Operadora, Oriol Juncadella, ha reconegut al TOT que el "confort" està quedant ressentit i que cal esperar fins la posada en marxa de quinze trens més el 2019 per tal de millorar la situació. Tot i això, el directiu vol deixar clar que "en cap cas la seguretat està afectada" per les aglomeracions.

Un dels motius que explica l'augment de passatgers és la posada en marxa de noves estacions a Terrassa i Sabadell, que també ha provocat que algun tren que sortia a primera hora del matí de Rubí, ara ho faci des de Terrassa. "Tots els canvis suposen petites modificacions horàries i poden haver-hi més concentracions", ha argumentat Juncadella, que també ha afirmat que en els mesos de setembre i octubre és quan acostuma a haver més viatgers en els Ferrocarrils.

"És veritat que els trens van plens en hores puntes, però justament posem més estacions perquè hi hagi més passatgers", ha apuntat el director de FGC Operadora. Aquest augment, però, està comportant inconvenients a molts dels passatgers, sobretot al voltant de les vuit del matí. En aquest sentit, la Generalitat va anunciar fa uns dies la compra de 15 nous trens per la línia del Vallès, que circularan entre Sant Cugat i Sabadell i Terrassa. Això suposarà que per Sant Cugat passarà dos trens cada cinc minuts. "Vista l'evolució de la demanda dels últims mesos, hem iniciat els tràmits per la compra de quinze nous trens. Estaran disponibles pel 2019", ha explicat Juncadella.

Així, Juncadella demana "paciència" als usuaris fins llavors, i emfatitza que la "seguretat està garantida".

Un dels inconvenients de la línia del Vallès és que el tram de Barcelona fins a plaça de Catalunya ja no admet més trens, segons Juncadella: "Està arribant al límit de la capacitat". És per això que ja s'està valorant fer més túnels per anar des del Vallès fins a Barcelona amb Ferrocarril: "S'està pensant en una nova penetració a Barcelona i en desdoblar algun túnel".

Les queixes

Des d'inicis de setembre, usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat del Vallès han mostrat la seva indignació per l'acumulació de gent en les hores puntes. De fet, el passat 26 de setembre es van produir unes incidències menors al servei de FGC que van provocar grans concentracions de gent en els trens i també en les estacions, com la de Sant Cugat.

"Hi ha un problema greu amb la gestió del "metro/llaunadesardines" del Vallès cada dia. No són les incidències", va apuntar Oriol Sala a través de Twitter. També es va mostrar crítica Pilar González: "Cada matí des de Terrassa al voltant de les 8 direcció a Barcelona és impossible viatjar amb dignitat. Podem pensar a ficar més?". Són dues de les moltes queixes que es veuen diàriament a les xarxes socials.

Una de les conseqüències de l'entrada en funcionament de noves estacions i del fet que des de Rubí surtin ara dos trens menys és que ara els combois arriben molt més plens a les estacions de Sant Cugat. "Estem lluny del problema de colapse", ha assegurat Oriol Juncadella per finalitzar, que ha volgut destacar "l'excel·lència" del servei de FGC: "Això no es pot perdre".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem