Sant Cugat aconsegueix un càlcul a la baixa del Tribut Metropolità

Sant Cugat i l'AMB acorden que els contribuents santcugatencs pagaran 4,2 M€, en lloc dels 6,9M€ que preveia l'AMB

L'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat l'acord al qual ha arribat amb l'AMB pel càlcul del Tribut Metropolità, després que el municipi hagi entrat en la Zona 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així, els contribuents santcugatencs hauran de pagar un total de 4,2 M€, i no els 6,9 M€ que tenia previstos l'administració supramunicipal.

Més info: Entren en vigor les tarifes de la zona 1 a Sant Cugat

Més info: Sant Cugat i l'AMB arriben a un acord pel nou Tribut Metropolità

Cal destacar que, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, el nou tribut suposorà entre 50 i 70 euros de mitjana segons el valor cadastral de cada habitatge.  "Tenim una actitud col·laborativa, ens sentim metropolitans, hem de gaudir dels serveis, però a la vegada ser corresponsables de l'AMB", ha explicat Soler, que també ha fet valdre el fet que l'Ajuntament retirés el contenciós administratiu que havia obert el Govern anterior per aquest Tribut Metropolità: "Un dels principals objectius era desenrocar aquesta negociació", ha dit el tinent d'alcaldia, que també ha remarcat que "si no haguéssim negociat, igualment s'estarien girant ja rebuts, i per la banda alta, per un valor total de 7 M€".

El Tribut Metropolità es cobra als santcugatencs des del dimarts 15 d'octubre, i tenen temps per pagar-lo fins al 16 de desembre. El pagament pot fer-se online, o domiciliat, i l'AMB ha facilitat en la seva pàgina web tot un explicatiu sobre com efectuar-lo. A més, enviarà una carta explicativa a tots els contribuents santcugatencs, tal com ha apuntat Pere Soler.

Com afecta a Sant Cugat

Sant Cugat haurà de fer front a aquest tribut, però d'altra banda guanyarà "en serveis i infraestructures", tal com ha assegurat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. A més, cal destacar que la gestió dels autobusos urbans passarà a ser càrrec de l'AMB i els bitllets de tren que connecten Sant Cugat amb Barcelona passaran a costar la meitat del que costen ara. En aquest sentit, tant Ingla com Soler han volgut deixar clar que el Tribut Metropolità "és un impost que no depèn de l'Ajuntament, tot es farà a través de l'AMB".

El Tribut Metropolità es calcula en funció del cadastre de qualsevol sol urbanitzable, sigui d'habitatge o d'activitat econòmica: "Té una funció redistributiva", ha explicat Ingla.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem