JuntsxStC demana la dimissió de Pere Soler per "mentir" sobre el Tribut

La formació ha denunciat "un fet que considerem molt greu en política, com és que un regidor menteixi a la ciutadania"

Junts per Sant Cugat ha denunciat públicament "un fet que considerem molt greu en política, com és que un regidor menteixi a la ciutadania". "Pere Soler ha enganyat els veïns i veïnes de Sant Cugat, ens ha enganyat a tots, quan va dir que havia aconseguit una rebaixa del 40% del Tribut Metropolità només per a Sant Cugat, i que era fruit d'una negociació política", ha aclarit Carmela Fortuny, portaveu del grup municipal.

Més info: Sant Cugat aconsegueix un càlcul a la baixa del Tribut Metropolità

Una negociació, ha afirmat, que "no és ni legal, ni possible", fet pel qual ha explicat que, durant la celebració del Consell de l'AMB aquest mateix dimarts, 26 de novembre, la consellera Cristina Paraira va demanar al vicepresident de l'AMB, Antoni Balmón, si s'havia produït aquesta negociació. Una pregunta a la qual va respondre, han explicat, que "el tracte pel que fa al Tribut Metropolità ha de ser el mateix a tots els municipis".

Una situació per la qual la formació de Junts per Sant Cugat denuncia "la mentida de Pere Soler". "Considerem que aquest error és molt greu", ha dit Fortuny, afegint que "veiem un acte estudiat i deliberat", per la qual cosa "ha de tenir unes conseqüències en la proporcionalitat de la gravetat de la situació".

És per això que la formació considera que "Pere Soler no té els atributs per ser regidor d'un Ajuntament com el de Sant Cugat, i menys per ser regidor que ha de governar", i demanen a l'Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, "si està d'acord en la gestió del seu membre de govern pel que fa al Tribut", i en el cas que no sigui així, ha aclarit Fortuny, "prengui les mesures adequades i pertinents". "L'hauria de fer plegar, per responsabilitat", ha afirmat, afegint que "també per responsabilitat, Pere Soler hauria de dimitir".

"Cal fer molta pedagogia a la ciutadania per explicar que significa aquest tribut"

Fortuny ha defensat un cop més que "els santcugatencs paguin aquest tribut metropolità, com la resta dels 17 municipis que ara han entrat", i que cal "fer molta pedagogia a la ciutadania per explicar que significa aquest tribut". "Des de Junts sempre hem defensat que sí que volem pagar, però el que hem de pagar és el que sigui just", ha reiterat la portaveu.

Durant la roda de premsa per fer aquesta denúncia pública, celebrada aquest dimecres, 27 de novembre, Fortuny ha estat acompanyada per l'exregidor d'Economia Carles Brugarolas, qui ha fet un repàs a l'evolució que ha seguit el Tribut Metropolità.

"Sempre hem detectat, i alertats pels serveis tècnics de la casa, que el tribut està mal fet, donant una iniquitat molt greu entre municipis, i dins del mateix municipi", ha subratllat, explicant que va ser aquest factor el que va portar a presentar al·legacions, que van ser desestimades, i posteriorment, a presentar un Contenciós Administratiu.

Més info: Sant Cugat inicia un contenciós amb l'AMB per a l'aplicació del tribut metropolità

Un Tribut que entrava en vigor l'1 de gener de 2019, quan, ha dit Brugarolas, "ens vam trobar amb la sorpresa majúscula dels missatges que s'han anat llençant des de la tinença d'alcaldia d'Economia, que deien que estaven negociant, mentre els demanàvem que no retiressin el contenciós, ja que, fent-ho, deixaven de defensar el conjunt de la ciutadania". Posteriorment, han recordat, l'equip de govern va convocar una roda de premsa, al mes d'octubre, per explicar un acord que suposava "una reducció del 40% sobre el tribut", cosa que, com diu Brugarolas, "és legalment impossible arribar a un acord així", ja que "és políticament impensable que un president de l'AMB faci un tracte de favor a un municipi".

Més info: Junts per Sant Cugat vol aturar la "imposició" del Tribut Metropolità

"El tinent d'alcalde està arrossegant el seu equip de govern cap a una falsedat", ha reiterat Brugarolas, sentenciant que "això ha de tenir conseqüències".

Finalment, Carmela Fortuny ha apuntat que la formació a la qual representa tornarà a presentar al·legacions l'any vinent, "introduint una sèrie de matisos de caràcter més polític per aquesta praxi que no beneficia la imatge de gestió pública", ha dit, afegint que "les vam presentar quan no estàvem al govern de l'AMB, i ho fem ara que hi som, perquè defensem els interessos de la ciutadania".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem