3 mocions institucionals, 6 d'aprovades i 1 de rebutjada al ple municipal

La sessió plenària del mes de novembre a Sant Cugat ha tingut una durada de sis hores i mitja

El ple municipal del mes de novembre a Sant Cugat del Vallès, celebrat aquest dilluns, dia 19, ha finalitzat amb 3 mocions institucionals, 6 d'aprovades (dues d'elles per unanimitat) i 1 de rebutjada després de sis hores i mitja de debat.


Pel que fa a les mocions institucionals, en primer lloc, Sant Cugat comptarà amb una oficina d'assessorament energètic. D'altra banda, es lluitarà contra el trastorn del joc entre els joves. Finalment, es donarà impuls al projecte de museïtzació del jaciment romà de can Cabassa.

Més info: Sant Cugat comptarà amb una oficina d'assessorament energètic

Més info: Sant Cugat vol lluitar contra el trastorn del joc entre els joves

Més info: El jaciment romà de Can Cabassa es museïtzarà

Parlant de mocions aprovades, dues ho han estat per unanimitat. D'una banda, la moció presentada per ICV-EUiA i la CUP-PC per instar el Departament d'Ensenyament a aturar els treballs d'elaboració i aprovació del Decret de menjadors. De l'altra, la moció presentada pel PSC-CP per la planificació i previsió de recursos educatius a Sant Cugat dels pròxims anys.

Més info: Sant Cugat vol aturar el Decret de menjadors

També s'han aprovat quatre mocions més. D'aquesta manera, ha prosperat la moció del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES a favor de l'absolució dels presos polítics. S'ha aprovat amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, CUP, ICV-EA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc; l'abstenció del regidor no adscrit Xavier Cortés; i el vot en contra de PSC, PP i Cs. També ha prosperat la moció d'ERC-MES i el PDeCAT-Demòcrates per la defensa de les institucions catalanes i la condemna de la monarquia espanyola. Ho ha fet amb el suport de la CUP, ICV-EA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc; l'abstenció del regidor no adscrit Xavier Cortés; i el vot en contra de PSC, PP i Cs.

Més info: El Ple Municipal reclama l'absolució dels presos polítics

Més info: Sant Cugat condemna la monarquia espanyola

La moció de la CUP-PC per la prevenció de situacions de violència masclista en els FGC també ha prosperat aprovant-se per unanimitat en els acords 1, 2 i 3. La resta d'acords (4, 5 i 6) no han comptat amb el suport de PP i Cs; a més, el PSC s'ha abstingut en l'acord 5 i el regidor no adscrit Xavier Cortés s'ha abstingut en els acords 4 i 5. La resta de grups polítics han donat suport als punts 4, 5 i 6. Finalment ha tirat endavant la proposta d'ERC-MES sobre la tarifa plana per al transport públic de l'àmbit metropolità. S'ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals excepte Cs que hi ha votat en contra. A més, el PSC també ha votat en contra en l'acord 1.

Moment del ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Moment del ple municipal. FOTO: Bernat Millet


Pel que fa a la moció rebutjada, el Ple Municipal ha refusat celebrar el 40è aniversari de la Constitució espanyola. Una proposta que ha rebut el suport dels proposants, Cs i PP, l'abstenció del PSC i els vots desfavorables del PDeCAT, ERC-MES, la CUP-PC, ICV-EUiA i els regidors no adscrits, Dimitri Defranc i Xavier Cortés.

Més info: El Ple Municipal refusa celebrar el 40è aniversari de la Constitució espanyola

Durant el ple municipal, a més, s'han tractat altres temes, entre ells, el fet que Sant Cugat elimini el rastre franquista de tres carrers, a més de canviar els noms a diversos carrers del municipi. De la mateixa manera, el Ple ha aprovat la continuïtat de la declaració d'especial interès municipal del CAR.

Més info: Sant Cugat elimina el rastre franquista de tres carrers

Més info: Sant Cugat canvia el nom de diversos carrers del municipi

Més info: El Ple aprova la continuïtat de la declaració d'especial interès municipal del CAR

Pel que fa al torn de participació ciutadana, aquest ha comptat amb diverses intervencions veïnals, centrades en la seguretat i la mobilitat.

Més info: Seguretat i mobilitat centren el torn de participació ciutadana del ple municipal
 

 
Comentaris

Destaquem