Seguretat i mobilitat centren el torn de participació ciutadana del ple municipal

Enderrocs i terrasses també han estat presents a l'audiència pública santcugatenca

Diferents veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès han participat de l'audiència pública del ple municipal del mes de novembre, celebrat aquest dilluns, dia 19. Unes intervencions que han tingut la seguretat i la mobilitat com a eixos principals, a més d'altres qüestions plantejades pels assistents.

De normativa de terrasses n'ha parlat la Sra. Palacios, demanant que es faci complir la normativa vigent mentre s'espera la nova. En aquest sentit, ha fet incidència en un establiment en concret de la plaça de Barcelona, entre altres. La tinenta d'alcalde de Presidència, Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha respost que s'estan fent inspeccions per part de la Policia Local i que s'estan estudiant mesures, com delimitar la zona a ocupar per part de les terrasses per evitar que això passi.

De seguretat n'ha parlat en senyor Cernuda, en nom dels veïns de La Serreta, qui ha reclamat "seguretat per la ciutadania" davant el fet que "el poble està sent saquejat", ha dit. Amb tot, s'ha felicitat "per la part que ens toca" perquè s'hagi netejat "en part el sotabosc" a la zona, i que s'hagi arribat a acord amb FGC per millorar el tancament de la via al pas pel barri. Igualment, ha reclamat que s'augmenti el nombre de policies locals a la ciutat, i ha tornat a demanar un ple monogràfic per parlar de seguretat. La resposta també li ha donat Cristina Paraira, qui els ha emplaçat novament a reunir-se amb els cossos de seguretat per buscar solucions.

 

Una de les intervencions durant el torn. FOTO: Bernat Millet

Una de les intervencions durant el torn. FOTO: Bernat Millet

A títol personal, la veïna de la Floresta Sílvia Llombart ha explicat com el 10 de setembre una excavadora que aplanava el carrer de casa seva va tirar a terra un dels murs de la seva propietat, deixant la runa dins de casa seva, i com després que la brigada inspeccionés els danys "no s'ha rebut cap trucada ni disculpes de l'Ajuntament". En aquest sentit, ha lamentat que a finals d'octubre rebessin una carta on se'ls emplaçava a retirar la runa en un termini de 7 dies que, després de contractar un advocat, han retirat per no fer front a la multa d'entre 300 i 3.000 euros que se'ls podia imposar, a més d'assumir el cost de la retirada. "Se'n fa responsables a nosaltres del fet que caigués un mur que feia 60 anys que estava dempeus. Estem descontents en com s'ha tractat el tema", ha subratllat. Cristina Paraira ha demanat disculpes, i ha emplaçat a parlar per veure què ha passat.

De la mobilitat al voltant del col·legi Europa n'ha parlat Josep Maria López, posant de manifest el malestar dels veïns davant "la permissivitat" amb la qual els vehicles obstaculitzen el pas a les entrades i sortides de l'escola, a més de lamentar el mal estat de les voreres. Paraira ha respost dient que "s'està a sobre", i que s'ha engegat una prova a l'Escola Ciutat d'Alba per estudiar la manera de fer que els infants arribin a peu a l'escola per no obstaculitzar els accessos. Amb tot, apuntava que està "sent complicat", però que "s'està avançant en aquesta línia".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem