Acord per revisar el mapa dels Consells de Barri

El ple municipal s'ha compromès, aquest dilluns 19 de setembre, a analitzar els Consells de Barri per decidir si cal crear-ne de nous

L'Ajuntament s'ha compromès, en el ple municipal d'aquest dilluns, 19 de setembre, a calendaritzar el procés per fer un estudi als Consells de Barri i decidir si en cal fer de nous. La moció, presentada per la CUP-PC, ha estat aprovada amb l'esmena de Convergència.

En aquest cas, la CUP-PC considera que, l'actual mapa de districtes mostra, per una banda, que hi ha barris "força consolidats i amb una identitat remarcable, com són el cas de les Planes, Mira-sol o la Floresta, i d'altres, que són la suma de realitats força diferents, o, fins i tot, zones que no sempre han trobat el seu encaix, com Sol i Aire, Can Barata o Can Fortuny".

Per això mateix, la CUP-PC ha demanat que "es revisi el mapa de barris, per poder dotar a la ciutat d'eines de participació que promoguin la intervenció ciutadana en la gestió dels assumptes públics, fent dels Consells de Barri una eina de participació ciutadana que sigui més propera a la realitat territorial de la ciutat".

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i responsable del Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomenech, ha destacat que "existeix una comissió que està tractant el ROM municipal i el reglament de participació ciutadana. Aquesta té una evolució i moviment important i està oberta a tothom, és el lloc idoni per fer una mirada general sobre quins són els barris". 

Per això mateix, Puigdomenech ha proposat abordar aquesta qüestió fixant uns terminis que permetin fer un bon anàlisi de la situació i a partir d'aquí prendre la decisió pertinent sobre la necessitat de crear nous Consells de Barri.

D'aquesta manera, la moció de la CUP-PC amb l'esmena de Convergència ha quedat aprovada per unanimitat.

Mapa actual del Consell de barris

L'actual mapa de districtes del municipi està configurat pels barris del Centre Est, el Centre Oest, Mira-sol, les Planes i la Floresta.

La distribució està recollida en el Reglament Orgànic Municipal (ROM), el Reglament de Participació Ciutadana (RPC) i en el Reglamet de Funcionament Intern dels Consells de Barri (RFCB.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem