El govern porta a aprovació el pla especial per preservar la plaça de Barcelona

La nova normativa estableix que si un veí vol construir unes golfes, ha d'enderrocar les construccions del pati interior

El ple municipal de Sant Cugat vota aquest dilluns, dia 19 de setembre, l'aprovació provisional del pla especial urbanístic de la plaça de Barcelona, que l'Ajuntament està tirant endavant amb l'objectiu de protegir l'entorn patrimonial i arquitectònic d'aquest racó santcugatenc. "L'objectiu és mantenir l'esperit d'aquest conjunt representatiu de la ciutat vella", va destacar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet.

El pla especial regularà la forma que han de tenir les golfes dels edificis de la plaça de Barcelona, les que encara no estan construïdes. "Ens podien aparèixer unes elevacions que haguessin trencat l'estètica de la plaça", va argumentar el tinent d'alcalde. El document estableix que si un veí vol construir les golfes, està obligat a enderrocar les construccions dels patis interiors, que segons l'Ajuntament estan fora d'ordenació. Si no es construeixen golfes, no cal enderrocar-ho i les construccions de les eixides es podrien mantenir sota la figura urbanística de volum disconforme.

L'aprovació inicial del pla especial es va produir fa un any i els veïns no en sabien res. Aquesta situació, com reconeix Calvet, va causar una sensació d'alarma, ja que no estaven assabentats de la qüestió, segons van explicar diversos veïns al TOT: "Vam fer una reunió amb els veïns per explicar el pla i es va entendre". L'aprovació inicial es va produir fa un any i des de llavors, segons Calvet, es va rebre una al·legació que demanava permetre les claraboies i finestres a les cobertes dels habitatges. El govern municipal va acceptar aquesta petició.

Si l'aprovació provisional tira endavant, Damià Calvet va explicar que per finals d'any aquest pla especial ja podria estar vigent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem