Arbres, terrasses i sanitat centren el debat a la participació ciutadana del ple

La sessió ha girat al voltant de sis intervencions per part de veïns i veïnes de Sant Cugat

El torn de participació ciutadana del ple municipal celebrat aquest dilluns, 17 de juliol, ha comptat amb la intervenció de sis veïns i veïnes de Sant Cugat que han portat a debat temes com la protecció de l'arbrat a la ciutat, la normativa de terrasses, o el tancament dels CAP al mes d'agost.

M. Àngela Palacios durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

M. Àngela Palacios ha obert les intervencions lamentant les molèsties ocasionades per la Festa Major. Una celebració que considera "massa centralitzada i amb horaris incompatibles amb el descans veïnal", i ha lamentat les queixes ocasionades pel nou espai de música electrònica del Parc Central. Una queixa que ha fet extensible a la resta de concerts durant l'any. Igualment, ha lamentat que encara no hi hagi una normativa de terrasses.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, li ha respost donant-li la raó pel que fa a l'espai del Parc Central, assegurant que canviarà d'ubicació. Pel que fa a la resta de la Festa Major, li ha contestat que "s'han de trobar equilibris, i ho fem". En relació a les terrasses, li ha contestat l'alcaldessa Mercè Conesa, dient-li que s'està treballant i que al setembre hi haurà informació.

Cristina Valdés durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

La segona en intervenir, per petició per escrit, ha estat Cristina Valdés, qui ha apuntat que ha estat dos anys sense aigua, llum i gas a casa, i que Serveis Socials no li ha donat una resposta. Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, l'ha emplaçat a adreçar-se a la seva agent de referència, lamentant que sigui la veïna qui no ha fet "les coses de la manera més correcta", i defensant el funcionament dels Serveis Socials a la ciutat.

Marta Serrés durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

De sanitat n'ha parlat Marta Serrés, donant veu al "descontentament dels usuaris". En aquest sentit, ha presentat la nova plataforma, Les malaltes no fem vacances, que ha nascut amb l'objectiu de revertir les irregularitats actuals en la sanitat pública, remarcant que "no tenim cap queixa amb els professionals de la sanitat".

Durant la seva intervenció, entre altres aspectes, Serrés ha lamentat que la reducció de finançament afecti els usuaris, i ha demanat què farà el govern municipal per defensar que els CAP de Sant Cugat estiguin oberts durant el mes d'agost.

Conesa li ha respost dient que "la sanitat, com bé ha dit, no és competència municipal", afegint que "donem suport a la planificació feta per la Generalitat".

Joan Cirera durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

La tala d'arbres de l'eixample sud també ha estat present en el debat de la mà de Joan Cirera, qui ha repassat les actuacions que s'estan portant a terme al barri i que afecten els veïns. Cirera ha remarcat que aquestes actuacions estan deixant el barri "amb menys aparcament i menys arbres", lamentant que no s'hagi "tingut en compte la voluntat dels veïns".

Cristina Paraira, tinent d'alcalde d'Urbanisme, ha recordat que l'actuació fa temps que està anunciada i que es va aturar per parlar-ho de nou amb els veïns. En aquest sentit, ha recordat que es va fer una reunió el 28 de febrer per arribar a un consens, i que ara s'està executant allò que es va acordar. "Entenem que no fem contents a tothom, però la nostra prioritat és garantir l'accessibilitat", ha sentenciat.

Eduardo Ruiz durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

El torn de participació ciutadana l'han tancat les intervencions de M. Àngels Quadras i Eduardo Ruiz. Quadras ha defensat la participació de la societat, i ha afirmat que "el referèndum es farà, encara que sigui al carrer". Per la seva part, Ruiz ha recordat que a Can Barata encara hi ha mancances en aigua i semàfors, agraint la prova pilot en transport a demanda que s'està fent. Amb tot, ha demanat més informació. Paraira l'ha emplaçat a provar el nou sistema de transport per ajudar a millorar el servei.

Mireu les imatges del ple municipal del mes de juliol.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem