Sant Cugat dona suport al manifest per millorar el sistema sanitari públic

El manifest està impulsat per entitats i plataformes en defensa de la sanitat pública i compta amb el suport de milers de professionals i usuaris

Sant Cugat ha mostrat durant el ple municipal d'aquest dilluns, 17 de juliol, el seu suport al manifest per 'millorar el sistema sanitari i enfortir l'atenció primària'. 

Un text impulsat per entitats i plataformes en defensa de la sanitat pública i milers de professionals i usuaris de la sanitat pública de Catalunya. El manifest ha arribat al ple municipal en forma de moció presentada per ICV-EUiA, Cs i PSC i ha comptat amb el suport de la CUP-PC, del PP, i del regidor no adscrit, Dimitri Defranc. Per la seva banda, PDeCat Demòcrates i ERC-MES s'han abstingut en la moció durant la votació de la moció. La moció ha estat aprovada. 

Amb l'aprovació d'aquesta moció, Sant Cugat ha acordat donar suport i difusió al manifest exposat i garantir la col·laboració amb les entitats signants i altres plataformes en defensa de la sanitat pública per aconseguir els objectius. A més, també s'instarà al Departament de Salut i a la gerència de l'Institut Català de la Salut a portar a terme les mesures necessàries per assolir els objectius de les demandes del manifest. 

El manifest expressa el malestar de l'atenció primària i demana: augmentar el pressupost destinat a l'atenció primària, fer de l'atenció primària l'eix del sistema sanitari públic, recuperar el personal dels Equips d'Atenció Primària (EAPs) perduts des del 2011 i dotar d'autonomia de gestió i de liDeratges propers els EAPs. 

Podeu llegir el manifest sencer aquí

Més informació
 
Comentaris

Destaquem