Caques de gos, sentències judicials i refugiats, al ple municipal

A les 18.30 hores hi ha el torn de participació ciutadana perquè els santcugatencs puguin exposar públicament les seves preocupacions

Aquest dilluns se celebra una nova sessió del ple municipal de Sant Cugat, que com sempre començarà a les set de la tarda a l'ajuntament. Mitja hora abans comença el torn de participació ciutadana, on els santcugatencs poden interpel·lar directament als seus representants polítics. El TOT sempre recull en una crònica les exposicions dels ciutadans. La sessió plenària arriba carregada de contingut, amb gairebé una quarantena de punts i una vintena de mocions dels partits.

Més enllà de les mocions de les formacions polítiques, el Ple aprovarà i donarà compte d'altres qüestions de ciutat important. Una d'elles estarà relacionada amb la sentència que obliga l'Ajuntament a pagar 8,5 milions d'euros a vuit propietaris del sector de Can Mates. A més, es farà la proposta de resolució del procediment obert per a l’adjudicació del contracte de serveis de recollida de voluminosos, que es passarà a fer per dies i per barris.

Un altre punt important serà l'inici del projecte de modificació puntual Pla General Metropolità de Barcelona a l'àmbit de la Torre Negra, que va anunciar l'equip de govern que tiraria endavant per protegir Torre Negra, després que la justícia donés la raó a Núñez i Navarro en la seva voluntat de construir-hi.

També s'aprovarà una nova ordenança municipal reguladora de les actuacions per dur a terme la prevenció i el control del mosquit tigre.

Les mocions dels partits

Una de les mocions més curioses serà la proposta de Ciutadans per a la creació d’un cens d’ADN caní amb l'objectiu de descobrir els amos responsables de les caques de gos al carrer.

Una vegada més el procés sobiranista es debatrà en el ple municipal de Sant Cugat, amb una moció conjunta d'ERC-MES i Convergència "per mostrar el rebuig a l’ofensiva legislativa, judicial i econòmica de l’Estat". A més, els republicans presentaran una proposta per declarar el rei Felip VI persona non grata a Sant Cugat.

La crisi humanitària dels refugiats i la nul·la resposta europea davant d'aquesta tragèdia serà una de les qüestions a tractar, amb una moció d'ICV-EUiA, en nom de l'Assemblea de Voluntaris per als Refugiats, on demana actuacions en aquest sentit. Paral·lelament, hi haurà una moció conjunta de la CUP-PC, Convergència, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC per la flexibilització de les condicions en els permisos de residència i de treball de les persones migrades en situacions vulnerables.

En el camp més social, ERC-MES, Convergència, ICV-EUiA i PSC tiraran endavant una proposta per tal de fixar el salari mínim dels treballadors de l'Ajuntament en mil euros. A més, els mateixos partits aprovaran una moció de suport a les entitats del tercer sector social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF. Per la seva banda, la CUP-PC exigirà el final de les altres mèdiques injustificades per reclamar "el dret a les persones a emmalaltir amb dignitat.

La mobilitat serà una de les qüestions que es posaran damunt la taula durant el ple, amb una moció del PP on demana la bonificació del peatge dels Túnels de Vallvidrera pels santcugatencs i una altra proposta popular per millorar la mobilitat a l'entorn del polígon de Can Sant Joan. A més, Ciutadans reclamarà millores pels taxistes i en el seu servei.

Per la seva banda, ICV-EUiA, C’s, ERC-MES i PSC demanaran que l’Ajuntament congeli les seves aportacions a l’Associació Catalana de Municipis "mentre no s’esclareixin les informacions aparegudes a la premsa sobre l’adjudicació poc transparent a una empresa controlada per dues persones vinculades a Convergència Democràtica de Catalunya". Relacionat amb la transparència, C's i Convergència es comprometran a seguir treballant perquè la web municipal tingui un equilibri entre els criteris d’accessibilitat, funcionalitat i transparència.


 

Altres mocions són la petició del compliment de la laïcitat a Catalunya del PSC, la demanda de la CUP-PC perquè la Policia Local no utilitzi pistoles taser o la voluntat d'Iniciativa de recuperar la gestió pública de l'empresa privatitzada per la Generalitat Aigües Ter-Llobregat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem