Centenars de santcugatencs es manifesten en suport als imputats del 9N

L'alcaldessa de Sant Cugat encapçala la concentració en suport a Mas, Rigau i Ortega, que ha aplegat unes 400 persones

Uns 400 santcugatencs, segons l'Ajuntament, han omplert aquest dimarts, dia 13 d'octubre, la plaça de la Vila i han mostrat el seu rebuig per les imputacions a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per l'organització de la consulta del 9 de novembre del 2014. "Fora, fora, fora; la justícia espanyola" és un dels càntics que han corejat els assistents a la concentració convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i l'Associació Catalana de Municipis. (galeria d'imatges)

Malgrat la pluja, a dos quarts de vuit, com a la gran majoria d'ajuntaments catalans, centenars de santcugatencs ocupaven bona part de la plaça i han escoltat el manifest conjunt de les entitats convocants, pronunciat per l'alcaldessa, Mercè Conesa. "Tots som imputats, tots  vam participar al 9 de novembre. Jo també m'autoinculpo", tancava el manifest.

El comunicat llegit per l'alcaldessa ha recordat que "el dret a decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana" i ha denunciat la "judicialització" que n'ha fet el govern espanyol "defugint les seves responsabilitats polítiques i generant una anomalia democràtica".

"Denunciem per antidemocràtiques les querelles presentades contra el president de la Generalitat, Artur Mas, a Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern i Irene Rigau, consellera d'Ensenyament encausats pel TSJC per a la consulta al poble de Catalunya el passat 9 de novembre", ha emfatitzat Conesa.

Els santcugatencs han tancat la concentració amb El Cant dels Segadors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem