Sant Cugat reitera el suport als encausats pel 9N

L'Ajuntament denuncia "l'escassa qualitat democràtica d'un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials"

Sant Cugat ha reiterat el seu suport al president Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, la consellera Irene Rigau i l'exconseller de Presidència Francesc Homs, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

Ho ha fet durant la celebració del ple municipal del mes de juliol celebrat aquest dilluns, 18 de juliol, amb el suport de Convergència, ERC-MES, ICV-EUiA, i la CUP-PC, els vots en contra de PP i Cs, i l'abstenció del PSC..

Amb la moció aprovada, presentada per Convergència, es denuncia "l'escassa qualitat democràtica d'un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics".

A més, es referma el compromís municipal amb "el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur", i es promourà que "els ajuntaments enviïn una carta de protesta demanant al TSJC i al Tribunal Suprem que arxivi les causes obertes contra els quatre imputats pel 9N".

La moció l'ha defensat Carmela Fortuny, tinent d'alcalde de Cultura, remarcant que "volem l'arxivament de la causa".

Álvaro Benejam (PP) ha remarcat que "és una qüestió de la qual es fa victimisme. Sabien que no hi havia res que donés suport legalment la celebració de la consulta, i ara ens queixem. No hi ha lloc a la queixa".

Pere Soler (PSC) ha lamentat la judicialització de la política, i a la inversa, però ha remarcat que "qui no vulgui pols, que no vagi a l'era, però aquí tothom sap el que es jugaven". Amb tot, ha apuntat que s'abstindrien. "Que decideixi la justícia".

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) s'ha mostrat sorprès pel fet que la moció fos idèntica a la presentada a l'octubre. Tot i això, ha destacat que "ens adaptarem al dia de la marmota, i hi donarem suport". Per la seva part, Mireia Ingla (ERC) ha apuntat que "és pesat repetir-se, però més pesats són a l'estat". En la seva intervenció s'ha adreçat al Partit Popular, dient que "el que no aconsegueixen a les urnes, busquen altres mecanismes per aconseguir-ho".

Davant aquest fet ha apuntat que "el que hem de fer és seguir amb el procés cap a la república catalana, perquè aquest és el model que volem: un país on defensar la democràcia no sigui un delicte".

Aldo Ciprian (Cs) ha assenyalat que no entraria al debat per no ser competència local, tot i criticar el suport de Mercè Conesa, alcaldessa, als imputats dient que "no porti el bastó de la ciutat en aquests casos". Conesa li ha respost un "no em provocarà".

La darrera intervenció ha estat la d'Ignasi Bea (CUP) ironitzant que "no entenc per què no han marxat" al·ludint a Ciutadans. "Per avançar en la història, de vegades, cal infringir lleis", ha sentenciat.

Mireu les imatges del ple municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem