Convergència referma el seu suport als imputats pel 9N

La formació nacionalista presentarà una moció de suport a Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs

Convergència vol tornar a mostrar el seu suport als imputats pel 9N, després que el jutge Joan Manel Abril tanqués la instrucció i desestimés la petició d'arxivament de la causa contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau. Per això presentaran una moció al ple municipal de juliol, amb l'objectiu que Sant Cugat es demani formalment l'arxivament de la causa.

 

Amb la decisió del jutge Abril, es manté l’acusació pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació, a l’espera que s’obri el judici, per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. "Aquests fets configuren un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI", exposen els convergents en la moció que presentaran. Així mateix, la formació denuncia "lescassa qualitat democràtica d’un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials".

 

És per això que Convergència vol que Sant Cugat expressi el seu suport als imputats arran del 9N, alhora que vol refermar "el compromís d’aquest Ajuntament amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur". Finalment, la moció també insta a promoure que els Ajuntaments enviïn una carta de protesta demanant al TSJC i al Tribunal Suprem perquè arxivi les causes obertes contra els quatre imputats.

 

Fa vuit mesos, el Ple municipal ja va aprovar una moció de suport als imputats pel 9N.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem