CUP, ERC i ICV: la credibilitat de Conesa ha quedat "molt malmesa" pel Cas Palau

Les tres formacions polítiques reclamen explicacions immediates

CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han assegurat que la credibilitat de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha quedat "molt malmesa" pel Cas Palau; després que l'Audiència de Barcelona sentenciés que Convergència havia obtingut una comissió il·lícita per l'adjudicació de la construcció del pavelló 3 de la rambla del Celler a Ferrovial.

Les tres formacions, que han ofert una roda de premsa conjunta aquest dimecres, també demanen "explicacions immediates" a l'alcaldessa de Sant Cugat i a totes les persones implicades en aquella adjudicació del 2003, com l'exalcalde Lluís Recoder o l'exgerent de l'Ajuntament, Jordi Turull. "Ara reclamem que l'alcaldessa doni la cara, fa tres dies de la sentència i encara no ha aparegut públicament", ha denunciat Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA.

 

Per ara, no es plantegen demanar la dimissió de Mercè Conesa, a l'espera de veure si les explicacions són satisfactòries. "Estem donant una última oportunitat per explicar-se a l'alcaldessa, però no pot trigar", ha insistit Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC. Segons va anunciar la mateixa alcaldessa, aquest divendres oferirà una roda de premsa per valorar la sentència del Cas Palau i també en parlarà durant el ple municipal del 22 de gener.

 

"Ja podem afirmar que hi ha hagut una extracció de recursos públics de Sant Cugat i que hi ha hagut un enriquiment completament il·lícit per part de Convergència", ha lamentat Gibert. En el mateix sentit s'ha expressat Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES: "La ciutadania s'esgarrifa cada vegada que veu a les notícies que Sant Cugat està implicat en el Cas Palau".

Explicacions als santcugatencs

Els tres partits d'esquerres reclamen unes explicacions convincents a l'equip de govern. "No només has d'explicar el que ha passat, sinó què faràs perquè no torni a succeir", ha explicat Ramon Gutiérrez, que s'ha qüestionat "si el PdeCAT segueix acceptant donacions d'empreses que tenen contractes a la ciutat".

 

"Han d'explicar als santcugatencs què va passar, quines responsabilitats tenien i quines mesures prendran perquè no torni a passar", ha emfatitzat Gibert.

 

Sobre el desmarcatge del PDeCAT amb la corrupció de Convergència s'hi ha referit la portaveu de la CUP: "És el moment de donar explicacions, no ens val el fet que hagin canviat de nom. No és una excusa, és una falta de respecte a les persones de Sant Cugat".

 

En aquest sentit, la portaveu d'ERC-MES ha recordat que Mercè Conesa va ser portaveu de Convergència i actualment és la presidenta del Consell Nacional del PDeCAT.

"El temps ens dona la raó"

Els representants dels tres partits han assegurat que aquestes situacions encara es poden donar en l'actualitat "perquè no s'ha fet res per evitar-ho". "Això ha passat amb el PAV-3 i Ferrovial, però la magnitud de la tragèdia és molt més gran i volem arribar fins al final", ha reclamat Mireia Ingla.

 

En aquest sentit, Ramon Gutiérrez ha recordat que van ser aquests tres partits els que van "forçar" la celebració d'un ple extraordinari sobre el Cas Palau i una auditoria externa sobre totes les obres adjudicades a Ferrovial. "L'alcaldessa va dir que no s'havien fet més contractacions a Ferrovial, i en vam trobar una desena més", ha insistit Núria Gibert. L'auditoria encara està en fase inicial.

 

"Quan vam demanar fer el ple extraordinari, el govern ens va acusar d'anar en contra dels interessos de la ciutat, de voler atacar de forma gratuïta a l'equip de govern, d'embrutar el bon nom dels treballadors i se'ns titllava d'irresponsables. Ara el temps ens dona la raó", ha finalitzat el representant ecosocialista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem