Demòcrates s'organitza a Sant Cugat amb un 40% de gent sense un passat a Unió

Rosa Peris i Lluís Fernández seran els portaveus del Comitè Demòcrata de Sant Cugat

Demòcrates de Catalunya, el partit polític fundat per sobiranistes d'Unió, ha organitzat ja els seus comitès locals, el de Sant Cugat entre ells. Lluís Fernández, actual responsable de Sant Cugat Actiu i antic militant d'UDC, i Rosa Peris, que no havia tingut mai cap experiència en política, seran els portaveus del Comitè Demòcrata de Sant Cugat.


Així ho han donat a conèixer els integrants de la secció local de la formació aquest divendres, dia 27 de setembre. Un aspecte que han volgut destacar és el fet que el 40% dels voluntaris que integren Demòcrates a Sant Cugat no provenen de cap altre partit. La resta són antics militants d'Unió.

El missatge principal que vol traslladar Demòcrates és que són "un partit del segle XXI". Fernández ha emfatitzat la seva aposta per la transparència i la democràcia interna com a filosofia de funcionament del partit. "Som un partit sense aparell. Els partits han pecat molt de tancar-se en si mateixos i s'han desconnectat de la ciutadania", ha lamentat Carles Brugarolas, tinent d'alcalde a Sant Cugat i membre també de Demòcrates. La bandera de la "nova política" creuen que els distingeix d'altres formacions i els pot fer trobar el seu espai electoral i entre la ciutadania.

La causa independentista

Rosa Peris ha detallat que a Demòcrates de Catalunya treballaran per causes, és a dir, detectaran les necessitats de la ciutadania en cada territori i hi treballaran per aportar-hi solucions. "Demanarem que la ciutadania que treballi amb nosaltres", ha afirmat Peris. L'atur, el medi ambient o les desigualtats territorials són algunes de les causes que han posat damunt la taula.

Una de les que han emfatitzat és la causa independentista. "Si la gent conegués els seus beneficis, la independència arrasaria", ha assegurat Fernández. Per aquest motiu tenen clar que el seu repte és precisament aquest, tal com ha assegurat Brugarolas: "Hem d'informar molt bé de tot, la gent ha de ser conscient".

Tot això en el context de les eleccions al Congrés dels Diputats del pròxim 20 de desembre. Uns comicis on hi participen conjuntament amb Convergència sota el nom de Democràcia i Llibertat. Des de Demòcrates no creuen que fer pinya amb Convergència vagi en contra el seu discurs de nova política: "Tenim molt clar que aquestes eleccions són en clau de país, ens hagués agradat repetir Junts pel Sí. Necessitem més unitat que mai".

Sobre la seva presència a Sant Cugat, encara no han parlat de si es presentaran en solitari a les pròximes eleccions municipals, que haurien de ser el 2019.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem