Conesa justifica el pas de les regidores d'Unió a Convergència

L'alcaldessa de Sant Cugat agraeix “el sentit de responsabilitat" de Cristina Paraira i Esther Salat perquè “blinden l'equip de govern”

Per a Mercè Conesa, la baixa d'Unió Democràtica i la posterior alta a Convergència de les regidores Cristina Paraira i Esther Salat és un canvi “bo per a l'estabilitat de l'equip de govern municipal perquè permetrà encarar el mandat democràtic amb més fortalesa”.

L'alcaldessa ha explicat que el nom del grup municipal continuarà sent Convergència i Unió malgrat que els tres regidors que s'havien presentat a les eleccions en representació d'UDC ja no en formen part. El primer dels tres a deixar el partit democristià va ser Carles Brugarolas, qui posteriorment es va integrar a la plataforma Demòcrates de Catalunya.

Un equip de govern sobiranista

Mercè Conesa dóna fe que els onze regidors de l'equip de govern municipal “estan implicats en un projecte polític de ciutat que és el que ens vincula per sobre de tot”. A la roda de premsa, a banda de l'alcaldessa i les dues noves regidores de CDC, hi havia presents la resta de regidors de l'equip de govern per donar suport a Paraira i Salat. Conesa va explicar que tots els membres de l'equip de govern “sempre han estat favorables al dret a decidir dels catalans i al procés d'independència del país”. I, en aquest sentit, va dir que pot entendre “la desafecció” que s'ha pogut produir en algunes persones respecte al posicionament darrer de les seves formacions polítiques.

 

Per a Conesa, la incorporació a CDC “d'aquestes dues peces clau [Cristina Paraira i Esther Salat] blinda l'estabilitat del govern municipal i tots els companys celebrem la valentia de la seva decisió”.

No a Demòcrates de Catalunya

Davant l'opció que Cristina Paraira i Esther Salat formessin part de Demòcrates de Catalunya en lloc de demanar l'alta a Convergència Democràtica de Catalunya, la mateixa Paraira, en nom de les dues regidores va dir que “teníem clar que no aniríem a Demòcrates” però no ha volgut en cap cas explicar per quina raó: “No en parlaré de Demòcrates, penso que ens acabaríem fent mal. No n'he parlat mai i no en parlaré ara”.

 

Ni Paraira ni Salat, davant les diferències amb UDC, es van plantejar dimitir dels seus càrrecs a l'Ajuntament. Una opció que Conesa reconeix que l'hauria “disgustat molt” perquè hauria representat “una crisi de govern municipal molt important”.

La situació “circumstancial” de Brugarolas

Ara, dels onze regidors de l'equip de govern que presideix Mercè Conesa, hi ha nou militants de CDC, un de Demòcrates de Catalunya i una independent (Mayte Pérez). Conesa ha destacat el paper de Carles Brugarolas en l'equip de govern tot i donar-se el cas que “sota el paraigua del grup municipal de Convergència i Unió no s'incorpora Demòcrates, està en una situació circumstancial, però en qualsevol cas ho treballarem i estem molt satisfets comptant amb el tinent d'alcalde d'Economia".

Els militants d'Unió es poden sentir “estafats”

L'alcaldessa de Sant Cugat podria entendre que els militants locals d'Unió Democràtica de Catalunya se sentin estafats perquè actualment hi manquen tres regidors democristians com els pertocaria pels resultats de les eleccions municipals. En tot cas, Mercè Conesa considera que la ciutadania “sobretot vota l'alcalde i un programa electoral. El nostre compromís és mantenir un govern estable i complir el programa presentat per un grup de persones”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem