El desenvolupament de Ca n'Ametller i la pròrroga del servei d'aigua centren el ple

Aquest ple municipal no ha arribat a tres hores

En aquest ple municipal de desembre, l'últim ordinari, d'aquest any, ha aprovat com a punt estrella l'inici del projecte del nou barri sostenible de Ca n'ametller. "Una proposta de ciutat", tal com explica el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que també ha explicat que té com objectiu un interès públic per tenir més habitatge assequible a la ciutat. Així, el govern d'ERC, PSC i CUP, i Junts per Sant Cugat han aprovat els primers tràmits pel futur barri de Ca n'Ametller.

Més info: Sant Cugat comença a dibuixar el nou barri de Ca n'Ametller

Un dels altres punts que han entrat en aquesta sessió plenària, i que ho ha fet com a punt d'urgència, ha estat l'aprovació de la pròrroga del servei d'abastament d'aigua. Aquesta pròrroga ha portat cua, ja que la CUP, membre del govern ha votat en contra. Així s'ha allargat durant un any més la concessió a Sorea i la municipalització de l'aigua queda encara sobre la taula, després de la sentència del TSJC que donava les competències en matèria d'aigua a l'AMB.

Més info: Sant Cugat prorroga el contracte de la gestió del servei de l'aigua amb Sorea

Un altre dels contracte importants que han estat adjudicats en aquesta sessió ha estat el contracte de neteja d'edificis municipals, que s'ha aprovat per 8 milions d'euros i per un any, prorrogable a 3 més, però d'un a un. Això respon al fet que paral·lelament s'està estudiant municipalitzar aquest servei. Aquest contracte ha estat dividit en diferents lots i diferents empreses se'n faran càrrec, la qual cosa ha causat la preocupació de les treballadores que han anat al torn del públic a preguntar per la seva situació. L'alcaldessa, Mireia Ingla, els ha informat que farien un seguiment del desenvolupament del contracte.

Més info: Sant Cugat adjudica el manteniment i la neteja d'edificis municipals per 8 milions d'euros

D'altra banda, Torre Negra ha estat una altra vegada protagonista d'un ple. Així s'ha donat compte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va rebutjar el recurs de l'Associació de Propietaris de Torre Negra contra la modificació urbanística que va permetre convertir l'àrea en zona no urbanitzable. 

Més info: Sant Cugat supera el penúltim escull per preservar Torre Negra

Pel que fa a les mocions, aquest ple ha comptat amb dues mocions institucionals: Una de suport a les persones malaltes de sida i l'altra una proposa generar energia renovable neta per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics. Totes dues a instàncies de Junts per Sant Cugat.

Més info: Sant Cugat dona suport a les persones afectades per la Sida

Més info: Les 'fotolineres', l'aposta de Sant Cugat per generar energia per als vehicles elèctrics

Per acabar el tron de mocions s'ha rebutjat un text de Junts per reduir el col·lapse de l'AP7 per ser 'àmplia i genèrica'.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem