Dos santcugatencs signen el manifest que titlla l'1-O "d'estafa antidemocràtica"

Fan una crida a no votar el pròxim 1 d'octubre

Un total de 960 persones del món cultural, social i sindical signen un manifest titulat "1-O Estafa antidemocràtica", en què denuncien les "condicions antidemocràtiques" de la convocatòria del referèndum i criden a no participar-hi. El text, publicat aquest diumenge per 'El País', està signat per intel·lectuals i artistes que es defineixen d'esquerres, entre els quals Isabel Coixet, Javier Mariscal, Juan Marsé, Rosa Maria Sardà o Javier Cercas.

A més, entre els noms que li donen suport també hi ha dos santcugatencs: el director de cinema i guionista Joaquim Oristrell i la catedràtica de Filosofia Victòria Camps. Camps, vinculada al PSC-PSOE, ja es va sumar fa un parell de mesos a un altre manifest que demanava al govern català que aturés el referèndum unilateral de l'1 d'octubre.

En el manifest publicat a 'El País' donen cinc raons per posicionar-se en contra de l'1-O, que consideren sense garanties: No és "transparent"; no hi ha un "mínim de participació", s'ha "marginat l'oposició", es busca una declaració unilateral d'independència i és una "decisió unilateral d'una part minoritària".

"Rebutgem l'1 d'octubre com una trampa antidemocràtica. I cridem a no participar en aquesta convocatòria, que és l'oposat a un exercici de lliure decisió del poble de Catalunya". Aquesta és la posició que expressen els 960 signants del manifest contra el referèndum de l'1-O, que conviden a rebutjar la iniciativa. Del gairebé miler de signants, menys de quaranta són catalans.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem