Cs i PP insten a l'Ajuntament a no "vulnerar les lleis i els drets dels ciutadans"

Les dues formacions coincideixen en demanar al Consistori que retiri els cartells que els partits sobiranistes han col·locat a la via pública

Les formacions municipals de Ciutadans i el PP han instat a l'Ajuntament, i per tant, a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que "no vulneri les lleis i els drets dels ciutadans". 

La formació taronja, d'una banda, demanava, aquest divendres 15 de setembre, que l'Ajuntament "no cedís espais públics per a fer actes de l'1-O". En aquest cas, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, s'ha referit a l'acte que aquest dissabte, 16 de setembre, ERC organitza al Celler Modernista. Recordant així que "és un espai de titularitat municipal i, per tant, l'Ajuntament està incomplint i ignorant la suspensió del Tribunal Constitucional". 

Ciprian lamenta que l'alcaldessa hagi posat la ciutat "al servei d'una ideologia i hagi vulnerat les lleis" al permetre l'enganxada de cartells de les forces sobiranistes. El portaveu ha afegit que "l'Ajuntament representa a tots els ciutadans, siguin o no independentistes i l'alcaldessa té el deure i la responsabilitat d'evitar que l'Ajuntament no participi de l'1-O". 

Per la seva banda, el portaveu dels populars, Álvaro Benejam, ha reclamat que se l'informi si la Policia Local ha estat degudament informada de la instrucció de la Fiscalia, en la qual s'ordena als agents municipals que prenguin mesures per evitar la consulta.

Benejam també ha demanat que es retirin els cartells sobre el referèndum instal·lats a la via pública i que s'entreguin a la policia. "No permetrem que a Sant Cugat es vulnerin els nostres drets, la celebració d'un referèndum, sense garanties i fora del marc legal, és una agressió contra els fonaments del nostre Estat de dret i un acte profundament antidemocràtic", ha afegit el portaveu. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem