El cas Teyco arriba al Ple municipal

S'aprovarà la creació de dues comissions especials i Ciutadans també proposarà la creació d'una comissió d'investigació d'àmbit municipal

L'activitat política va tornant a la normalitat a Sant Cugat amb la celebració del primer Ple Municipal després de les vacances d'agost aquest dilluns, dia 20 de setembre. L'adjudicació de Promusa a Teyco, la regulació dels clubs cannàbics o la resposta de la ciutat a la crisi dels refugiats de Síria són algunes de les qüestions que es plantejaran.

La sessió començarà a les set de la tarda. Abans, però, hi haurà el torn de participació ciutadana, on els santcugatencs poden plantejar les seves queixes o preocupacions als representants polítics.

Comissions especials

Un dels punts del Ple serà l'aprovació d'una comissió informativa per l'adjudicació d'un habitatge de Promusa a Teyco i que va propiciar l'actuació d'Anticorrupció amb l'entrada de la Guàrdia Civil a l'ajuntament. La comissió, que estarà presidida per Roser Casamitjana (ICV-EUiA), servirà perquè l'equip de govern posi damunt la taula tota la informació i, alhora, es pugui demanar la compareixença de terceres persones.

No serà l'única comissió que es tirarà endavant, ja que ERC-MES proposa la creació d'una comissió que analitzarà la llicència d'una casa a la Costa Golf que ha acabat costant 600.000 euros a l'Ajuntament.

Finalment, Ciutadans presenta una moció per a la creació immediata d’una comissió d’investigació en l’àmbit municipal per a esclarir la contractació pública de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès des de l’any 2000.

Expropiació de quatre milions

Més enllà de les comissions, l'urbanisme seguirà sent  protagonista durant el Ple Municipal de setembre. Per exemple, es posarà damunt la taula l'expropiació d'una zona verda per la qual l'Ajuntament ha hagut de pagar quatre milions d'euros. També es tornarà a deneger la petició de Josep Lluís Nuñez de construir a la zona de Torre Negra.

A més, s'aprovarà una modificació urbanística per tal de poder permetre el creixement de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Síria, cànnabis...

Durant el Ple Municipal s'aprovaran tres mocions amb el suport de totes les formacions polítiques:

  • Moció institucional per trobar una solució definitiva per la Riera de Saladrigues.

Una moció del PSC de suport al comerç tradicional, una d'ERC-MES i CiU sobre una reforma integral al barri del Monestir o una proposta del PP per augmentar el pressuport en polítiques socials són altres qüestions que es posaran damunt la taula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem