El Govern municipal es compromet a impulsar 10 grans projectes en el que queda de mandat

ERC, PSC i CUP han anunciat que el Govern impulsarà 10 grans projectes en els pròxims 2 anys referents als àmbits d'habitatge, mobilitat, drets socials, ocupació, seguretat, etc

El Govern municipal de Sant Cugat es compromet a impulsar 10 grans projectes de ciutat de diferents àmbits (habitatge, drets socials, seguretat, mobilitat, ocupació, etc.) en els dos anys que resten de mandat. Així ho han explicat els líders dels tres partits del Govern, l'alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), i els tinents d'alcaldia Pere Soler (PSC) i Núria Gibert (CUP). 

Tot plegat en una roda de premsa en la qual l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que "el Sant Cugat del segle XXI ha de mirar endavant i alinear la ciutat als objectius de l'Agenda 2030, perquè la gent de Sant Cugat visqui millor".

Per la seva banda, el socialista Pere Soler ha explicat que "el Govern fa bandera de la diversitat" i que "la introducció del feminisme, la igualtat i l'ecologia són els eixos principals" del tripartit, amb l'objectiu "d'avançar cap a una societat més sostenible". Pel que fa a la relació dels tres grups municipals del Govern, Pere Soler ha apuntat que "és excel·lent".

D'esquerra a dreta: Núria Gibert (CUP), Mireia Ingla (ERC) i Pere Soler (PSC). FOTO: Lali Puig

D'esquerra a dreta: Núria Gibert (CUP), Mireia Ingla (ERC) i Pere Soler (PSC). FOTO: Lali Puig

La Covid-19 marca la primera meitat del mandat

Núria Gibert ha explicat que quan el tripartit va prendre les regnes del Govern es va trobar "amb moltes dificultats", i ha destacat que "la Covid va fer saltar pels aires totes les previsions", marcant l'agenda de la política municipal i els esforços de l'Ajuntament.

En aquest sentit, Ingla ha apuntat que el Govern vol "recuperar el temps perdut" i treballar "per donar resposta als reptes de present i de futur". Per això, l'alcaldessa ha assegurat que hi ha dos grans reptes als quals s'ha de donar resposta: la problemàtica amb l'habitatge i l'emergència climàtica.

Roda de premsa de valoraciçó dels dos primers anys de mandat. FOTO: Lali Puig

Roda de premsa de valoraciçó dels dos primers anys de mandat. FOTO: Lali Puig

Els 10 projectes

  • Pla d'habitatge assequible.
  • Nou local de Primeres Atencions Socials.
  • Subcomissaria de districtes i Valldoreix (S'ubicarà a l'antic edifici del BBVA, al cantó de l'estació).
  • Nou Centre d'Emprenedoria i Innovació Social.
  • Nou Pla d'Igualtat i LGTBI
  • Nova recollida de residus.
  • Digitalització i modernització de l'Ajuntament.
  • Pacte per a l'ocupació.
  • Procés participatiu per a la segona residència per a la gent gran.
  • Nova gestió del transport urbà.

El Govern preveu presentar aquests projectes amb més detalls durant la tardor.

Més propostes del Govern

A més, en la roda de premsa, s'ha explicat que en els pròxims mesos es farà més carrils bici, o s'ampliarà la borsa de treball de l'Ajuntament. També s'ampliaran els espais de verd urbà.

Un dels aspectes encallats des de fa un temps és l'ordenança de terrasses. "Hi estem treballant", ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que també ha parlat sobre el projecte de l'Escola La Mirada, aprovat inicialment en el darrer ple municipal.

Més info: El Ple de Sant Cugat tira endavant el projecte de l'escola La Mirada

Roda de premsa de valoraciçó dels dos primers anys de mandat. FOTO: Lali Puig

Roda de premsa de valoraciçó dels dos primers anys de mandat. FOTO: Lali Puig

La relació amb l'oposició

Cal destacar que fa uns dies, Junts per Sant Cugat va denunciar que "poc respecte institucional que té l'alcaldessa". En aquest sentit, Mireia Ingla ha explicat que el tracte que hi ha "és un tracte institucional normal entre Govern i oposició".

En la mateixa línia, Núria Gibert ha explicat el Govern esperava "més pinya" per afrontar la problemàtica de la Covid-19, "perquè la situació ho requeria". Soler ho ha rematat dient que quan el PSC estava a l'oposició "no va ser tant deslleial".

ERC i la CUP ja van fer una valoració

Cal destacar que fa unes setmanes, la CUP va assenyalar en roda de premsa que havia trobat a faltar una "mirada més desacomplexadament d'esquerres" en el Govern municipal, i Esquerra va reivindicar que el tripartit municipal "governa per a tothom".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem