El mecanisme d'elecció del pregoner de la Festa Major no canviarà

El ple municipal ha rebutjat la proposta de Ciutadans de fer-ho mitjançant un procés participatius

El pregoner de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès seguirà sent proposat per Alcaldia. Així ho ha acordat el ple municipal d'aquest mes de juliol rebutjant la proposta feta per grup de Ciutadans d'escollir-lo mitjançant un procés participatiu.

La proposta ha rebut el suport del PP i del regidor no adscrit Dimitri Defranc, mentre que el PDeCAT-Demòcrates i el PSC hi han votat en contra, i ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA s'han abstingut.

Roser Casamitjana, regidora d'ICV-EUiA, ha apuntat que els sembla apropiat definir uns criteris per escollir el pregoner, però ha remarcat que "no veiem la necessitat que la persona escollida ho sigui per un procés participatiu". En aquest sentit, ha remarcat que "nosaltres, els processos els reservaríem per a aspectes de més calat".

En la mateixa línia s'ha expressat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, remarcant que "la participació ciutadana és fonamental per governar", però afirmant que el model actual d'elecció els sembla "correcte", tot i que sí que obren el debat a parlar de definir uns criteris.

Lourdes Llorente, regidor de la CUP-PC, ha recordat que "està en l'ADN de la CUP que les decisions es prenguin entre tots", però ha lamentat que sigui Ciutadans qui parli de participació "quan acaben de negar el dret dels catalans a escollir sobre el seu futur". Igualment, ha destacat que "no dubtem de la importància del paper del pregoner, però entenem que l'elecció del pregoner té poc a veure amb els processos participatius que nosaltres defensem, en els quals els ciutadans han de prendre les decisions importants".

La darrera en intervenir ha estat Carmela Fortuny, per part de l'equip de Govern, defensant el model actual d'elecció. "És una fórmula que pensem que funciona", ha dit, emplaçant a definir uns criteris d'elecció en Junta de Portaveus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem